ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

14 Απρίλιος 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Έτοιμοι να ανακοινώσουν «τέλος» του lockdown – Συνεδριάζει με «πιέσεις» η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων

1 min read

Συνεδριάζει αύριο η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων προκειμένου να εξετάσει την επιδημιολογική πορεία της χώρας και να επανεξετάσει τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα που κρατούν την οικονομία και τους πολίτες «παγωμένους».

Η κούραση και η οργή των Ελλήνων για τα αυστηρά lockdown που αποδείχτηκαν ανεπαρκή και όπως πολλοί επιστήμονες χαρακτήρισαν «λύση έκτακτης ανάγκης», είναι πλέον έκδηλη. Έτσι, μετά από πιέσεις της κυβέρνησης η οποία έχει κιόλας ανακοινώσει την 14η Μαΐου ως ημερομηνία εκκίνησης του τουρισμού, η επιτροπή των Λοιμωξιολόγων, καλείται να εισηγηθεί αλλαγές και επικαιροποίηση των μέτρων που ισχύουν. Και μπορεί να κρούσματα τα οποία τις τελευταίες ημέρες κυμαίνονται σε ημερήσιο ΜΟ 1.500, να χαρακτηρίζονταν «επικίνδυνος» αριθμός σε παρελθοντικές αποφάσεις για αυστηροποίηση των μέτρων, τώρα κρίνεται κατάλληλος για άνοιγμα της αγοράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σταδιακή άρση των μέτρων στην αγορά θα ξεκινήσει στις 22 Μαρτίου, με τις επιχειρήσεις κομμωτηρίων, ομορφιάς και περιποίησης  να παίρνουν πρώτες την σκυτάλη. Φυσικά η επίσκεψη θα πραγματοποιείται  αυστηρά με ραντεβού και όριο ατόμων στο κατάστημα, ανάλογα με τα τ.μ. Μάλιστα, στο τραπέζι θα πέσει και η απαγόρευση κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα, καθώς ο ήλιος πλέον δύει πιο αργά.

Με click away και χιλιομετρική απόσταση

Θα ακολουθήσει το άνοιγμα του λιανεμπορίου με τη μέθοδο click away ενώ σε δεύτερη φάση, τα καταστήματα θα υποδεχτούν τους πελάτες τους στο εσωτερικό με όριο ατόμων και μέτρα. Δεν αποκλείεται μάλιστα να υπάρχει όριο στην χιλιομετρική απόσταση στην οποία θα μπορούν να μεταβούν οι καταναλωτές για να κάνουν τα ψώνια τους.

Εστίαση σε εξωτερικούς χώρους

Την ίδια στιγμή, στο τραπέζι έχει πέσει και το άνοιγμα της εστίασης με πολλούς λοιμωξιολόγους να προτείνουν άνοιγμα καφέ και εστιατορίων στις αρχές Απριλίου. με τους πελάτες να σερβίρονται μόνο σε εξωτερικούς χώρους. Άλλωστε αυτή η κίνηση θα μπορούσε να αποτρέψει τον συνωστισμό των πολιτών σε πλατείες και πάρκα.

Πέτσας: «Πιο χαλαρό το Πάσχα φέτος»

Μάλιστα, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας σε σημερινές δηλώσεις του έκανε λόγο για επανεκκίνηση της οικονομίας από τέλος Μαρτίου ενώ υποσχέθηκε πιο «χαλαρό» Πάσχα από το περσινό.

Οργή κατά της κυβέρνησης

Η κυβέρνηση έχει αρχίσει να «τρέμει» τις οργισμένες αντιδράσεις του λαού που πλέον ξεσηκώνεται και διαμαρτύρεται κατά του πρωθυπουργού σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και πορείες. Έτσι, θέλοντας να ηρεμήσει πράγματα, ανακοινώνει χρονοδιαγράμματα. Φυσικά δεν ήταν λίγες οι φορές που τα είδαμε να γκρεμίζονται μέσα σε ελάχιστα 24ωρα, καθώς το κυβερνητικό επιτελείο «μάζευε» πίσω τις ελπίδες που μοίραζε ψευδώς στον ελληνικό λαό. Φυσικά, ακόμα και αν το χρονοδιάγραμμα τηρηθεί κατά γράμμα αυτή τη φορά, δεν θα πρόκειται για «τέλος» του lockdown, καθώς πιο «χαλαρά» περιοριστικά μέτρα θα συνοδεύουν τη ζωή και την καθημερινότητά μας για αρκετούς μήνες ακόμα.

Δημοσίευση στα Social Media