ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
25 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Έτοιμη να πληρώσει για φυσικό αέριο σε ρούβλια η ιταλική ENI;

1 min read

Το Bloomberg ανέφερε νωρίτερα επικαλούμενο πηγές, ότι η ιταλική εταιρεία ENI ετοιμάζεται να ανοίξει λογαριασμούς σε ρούβλια στη ρωσική τράπεζα Gazprombank ώστε να πραγματοποιεί τις πληρωμές της για το φυσικό αέριο.

Εκπρόσωποι της Eni δεν έκαναν κανένα σχόλιο σχετικά με την αποκάλυψη και αρκέστηκαν στο εξής, όπως μεταφέρει το TASS: «Αυτή είναι μια ερμηνεία και δεν έχουμε σχόλια». Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο, νωρίτερα η διοίκηση της Eni δήλωσε ότι ήταν απαράδεκτο να πληρώνει για το ρωσικό αέριο σε ρούβλια.

Ο πετρελαϊκός γίγαντας θέλει προφανώς να διατηρήσει τις επιλογές του ανοιχτές εν μέσω αβεβαιότητας για τις κυρώσεις που επιβάλλονται στη Ρωσία κι ενώ η ΕΕ έχει δώσει «εντολή» στις ευρωπαϊκές χώρες και εταιρείες να μην πληρώνουν για το ρωσικό αέριο σε ρούβλια.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η κίνηση είναι «προληπτική» καθώς η Eni αναζητά περισσότερες πληροφορίες από την ιταλική κυβέρνηση και τις ευρωπαϊκές αρχές για το εάν -και υπό ποιες προϋποθέσεις- μπορεί να χρησιμοποιήσει τους λογαριασμούς για να αγοράσει ρωσικό φυσικό αέριο.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.