ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

7 Μάι 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Έτοιμη για όλα η Μόσχα: “Ο Ερντογάν θα εκβιάσει με τους S-400 τη Ρωσία”

1 min read

Απίστευτο παρασκήνιο αποκαλύπτει ρωσικό δημοσίευμα μεγάλου αμυντικού πρακτορείου ειδήσεων, για την υπόγεια κόντρα Πούτιν και Ερντογάν για την τύχη της Συρίας.

“Τα ρωσικά συστήματα S-400, τα οποία έδωσαν πολύ μεγάλη αυτοπεποίθηση στην Τουρκία, και έγιναν λόγος εκβιασμού από τον Ερντογάν. και δεδομένου ότι η ρωσική πλευρά είναι σταθερά προσηλωμένη στην απελευθέρωση του Ιντλίμπ από τους πάσης φύσεως τρομοκράτες, η Άγκυρα μπορεί να εκβιάσει τη Ρωσία με τα συστήματα S-400, για παράδειγμα, αρνούμενη να τα πληρώσει”.

Αυτή είναι η γνώμη Ρώσων ειδικών αμυντικών αναλυτών και δικών τους πληροφοριών για τις κινήσεις των Τούρκων οι οποίοι θέλουν να «εξαπατήσουν τους Ρώσους», με μη πληρωμή για τους S-400 αν αρνούνταν οι Ρώσοι να συμμορφωθούν με τις απαιτήσεις του Ερντογάν και δεν μεταβίβασαν αμέσως τον έλεγχο στην καθορισμένη περιοχή της Ιντλίμπ.

Μπορούμε να υποθέσουμε ότι ο Ερντογάν εξετάζει πραγματικά ένα παρόμοιο σενάριο, όμως η Τουρκία γνωρίζει καλά ότι με την εξαπάτηση της Ρωσίας μπορεί να χάσει δισεκατομμύρια δολάρια σε μόλις ένα χρόνο, αφού τέτοιες ενέργειες της Άγκυρας σίγουρα δεν θα παραμείνουν αναπάντητες”, σημειώνουν οι ίδιοι Ρώσοι εμπειρογνώμονες.

Από την άλλη πλευρά, είναι πολύ σημαντικό για την Τουρκία να διασφαλίσει την προστασία των τρομοκρατών και των Σύριων ανταρτών στο Ιντλίμπ, διότι διαφορετικά ο Ερντογάν θα χάσει την ευκαιρία να καταλάβει μέρος της επικράτειας της Συρίας και, συνεπώς, θα προσπαθήσει να ασκήσει πίεση στη Ρωσία μέσω των συστημάτων S-400.

Πριν από λίγες ώρες, το δίκτυο πληροφοριών Rojava Network της Συρίας, επικαλούμενο στοιχεία του πρακτορείου ειδήσεων Step News Agency, ανέφερε ότι η τουρκική στρατιωτική διοίκηση, έδωσε εντολή σε χιλιάδες ισλαμιστές τρομοκράτες και Σύριους μαχητές, να ετοιμασθούν για την έναρξη μιας μεγάλης κλίμακας στρατιωτικής επιχείρησης κατά του Συριακού στρατού σε Ιντλίμπ και Χαλέπι, ειδικά μετά τον θάνατο Τούρκων στρατιωτών και τεσσάρων ανταρτών.

Η Τουρκία θα μπορούσε να εξαπολύσει έναν σφοδρό πόλεμο εναντίον της Συρίας τις επόμενες 24-72 ώρες.

“Σύμφωνα με την πηγή του ειδησεογραφικού πρακτορείου Step, η Τουρκία διέταξε τους ηγέτες των φατριών του Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου να αυξήσουν την ετοιμότητά τους”, ώστε να είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν εκτεταμένες στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Ιντλίμπ και το Χαλέπι με τη συμμετοχή των τουρκικών δυνάμεων”, ανέφερε το δίκτυο.

Δεν υπάρχουν επίσημα σχόλια από την Άγκυρα για το θέμα αυτό, ωστόσο, η Τουρκία έχει μεταφέρει στο έδαφος της συριακής επαρχίας Ιντλίμπ τουλάχιστον 1200 οπλικά  συστήματα, συμπεριλαμβανομένων περίπου 200-300 αρμάτων μάχης και αυτοκινούμενων πυροβόλων καθώς και ΤΟΜΑ κλπ., γεγονός που δείχνει ότι είναι πρόθυμη να ξεκινήσει μια μεγάλης κλίμακας στρατιωτική σύγκρουση.

Ο Πούτιν αναμένεται να κτυπήσει από αέρος, αν συνεχιστεί η παραβίαση της συμφωνίας του Σότσι, κάτι που το δήλωσε στην Τουρκία μέσω της ρωσικής αντιπροσωπείας σήμερα.  

Δημοσίευση στα Social Media