ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΠΡΟΔΟΣΙΑ… Σοκ από τον ΥΕΘΑ Ε.Αποστολάκη: «Η Ελλάδα δεν κάνει καμία πολεμική προετοιμασία για να αντιμετωπίσει την Τουρκία»

1 min read

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης διέψευσε ότι η Ελλάδα προετοιμάζεται για να αντιμετωπίσει την Τουρκία σε ένοπλη αντιπαράθεση.

Συγκεκριμένα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας σε τηλεοπτική εμφάνισή του καθησύχασε την Άγκυρα χαρακτηρίζοντας “fake news” τα περί πολεμικών προετοιμασιών της Ελλάδας για να αντιμετωπίσει την τουρκική επιθετικότητα.

Ο Ε.Αποστολάκης είπε ότι η Ελλάδα περιορίζεται μόνο στην αποστολή «μηνυμάτων» προς την Τουρκία μέσω της διεξαγωγής… ΚΥΣΕΑ.

Είναι η πρώτη ομολογία κυβερνητικού αξιωματούχου και ειδικά του καθ ύλην αρμόδιου υπουργού ότι η Ελλάδα δεν προετοιμάζεται για να αντιμετωπίσει την Τουρκία σε επίπεδο ένοπλης αντιπαράθεσης και ότι θα περιοριστεί σε λεκτικές και μόνο διατυπώσεις προκειμένου να αντιμετωπίσει την τουρκική επιθετικότητα.

Βέβαια προκύπτει το ερώτημα κατά πόσο αρκούν αυτές οι «λεκτικές διατυπώσεις» των ελληνικών θέσεων προκειμένου να αντιμετωπιστεί μια ανεξέλεγκτη Τουρκία.

Όμως φαίνεται ότι το θέμα της αντιμετώπισης της Τουρκίας έχει κριθεί σε ότι αφορά τις ελληνικές «κόκκινες γραμμές» που οδηγούν εν τέλει στη συνεκμετάλλευση της ΑΟΖ.

Έτσι η Ελλάδα δεν προετοιμάζεται για να αντιμετωπίσει την Τουρκία σε επίπεδο ένοπλης αντιπαράθεσης και παραμένουμε στην εκτίμηση ότι απλά «δεν συμφέρει την Τουρκία ένα θερμό επεισόδιο» όπως είπε ο υπουργός. .

Ολόκληρη η δήλωση-παροδοχη της έλλειψης ετοιμότητας των ΕΔ όπως την έκανε ο Ε.Αποστολάκης στο δελτίο ειδήσεων του Ant1.

«Η όλη προσπάθεια είναι να σταματήσουν οι προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας εδώ που είναι τώρα» είπε ο υπουργός Αποστολάκης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1,.

Επέμεινε μεν ότι ο ελληνικός Στρατός είναι σε διαρκή ετοιμότητα αλλά απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός «θερμού επεισοδίου» στο Αιγαίο, διαβεβαιώνοντας ότι δεν θα ήταν προς όφελος της… Άγκυρας.και άρα θα πρέπει να είμαστε περίπου ήσυχοι

Απαντώντας σε ερώτηση για την έκτακτη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ την Κυριακή, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είπε “ότι έπρεπε να υπάρξει συντονισμός με την Κυπριακή Δημοκρατία για τις ενέργειες της Τουρκίας και να σταλεί ένα μήνυμα ασφάλειας και σταθερότητας, καθώς, όπως είπε, είχαν αρχίσει να διαρρέουν «fake news» στον Τύπο για «πολεμικές προετοιμασίες». Αυτός είναι ο ρόλος του ΚΥΣΕΑ, είναι θεσμικό όργανο”

Αλήθεια η μπλόφα τα όσα σοκαριστικά δήλωσε ο ΥΕΘΑ Ε.Αποστολάκης;

Το βέβαιο είναι ότι προφανώς και δεν θέλουν να «ερεθίσουν» την Άγκυρα όπως συνέβη με τις φωτογραφίες που διέρρευσαν για την αποστολή στρατιωτικών τμημάτων στο Αιγαίο.

Φοβικό σύνδρομο;

Φοβικό σύνδρομο ή όχι η αλήθεια είναι ότι όλα άλλαξαν από την περασμένη Τετάρτη μέχρι εχθές το βράδυ, με την Ουάσιγκτον να ζητεί από την Αθήνα να «χαμηλώσουν οι τόνοι» όταν επιβεβαιώθηκε η τουρκική γεώτρηση στην κυπριακή ΑΟΖ.

Δεν είναι άλλωστε καθόλου τυχαίο και το μήνυμα «χαλαρότητας» της ελληνικής πλευράς που έστειλε ο ίδιος ο υπουργός Ε.Απσοτολάκης συντρώγοντας και διασκεδάζοντας ανέμελα με την παρέα του σε ταβέρνα της Αττικής όπως φαίνεται στη βίντεο μετά το χθεσινό ΚΥΣΕΑ.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.