ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
24 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Εθνική τραγωδία: Με «ντρίπλα» ο Ζ.Ζάεφ παρέκαμψε την συμφωνία των Πρεσπών και άνοιξε τον «ασκό του Αιόλου» για Ελλάδα!

1 min read

Τον “ασκό του Αιόλου” άνοιξε η Συμφωνία των Πρεσπών καθώς αφού πρώτα δημιουργήθηκε κράτος της “Βόρειας Μακεδονίας” ο Ζ.Ζάεφ προχωρά τάχιστα στο επόμενο βήμα αφού είναι προ των πυλών η αναγνώριση “μακεδονικού έθνους” από την σκοπιανή κυβέρνηση διαψεύδοντας πανηγυρικά τους ισχυρισμούς του Α.Τσίπρα και του πρώην ΥΠΕΞ, Ν.Κοτζιά, ότι μόνο η ιθαγένεια θίγεται στην συμφωνία!

Όμως δυστυχώς, οι αρνητικές συνέπειες για εμάς δεν σταματούν εδώ καθώς φαίνεται ότι αυτοί που σχεδίασαν την συμφωνία των Πρεσπών έδεσαν “χειροπόδαρα” την χώρα ώστε να οδηγηθεί μελλοντικά σε διαμελισμό. Η Ελλάδα θα αναγκαστεί να αναγνωρίσει “μακεδονική μειονότητα” αναφέρουν έγκυρες διπλωματικές πηγές με γνώση του νομικού υποβάθρου της συμφωνίας.

Ας δούμε ένα ένα τα γεγονότα.

Σύμφωνα με σκοπιανές πηγές, στην επικείμενη απογραφή του πληθυσμού της γειτονικής χώρας θα περιλαμβάνεται ΚΑΙ ερώτημα περί εθνότητας!

Ο Ζ.Ζάεφ μετά από συνομιλίες με την ηγεσία του αλβανικού κόμματος που τον στηρίζει στην κυβέρνηση συμφώνησε να τεθεί το συγκεκριμένο ερώτημα στην απογραφή!

Για να καταστεί αντιληπτό ποια είναι η εθνικότητα των πολιτών θα ερωτηθούν ποια είναι η μητρική τους γλώσσα!

Και βάσει της Συμφωνίας των Πρεσπών δεν είναι άλλη από την “μακεδονική”!

Σύμφωνα με την “Εστία”, η ερώτηση για την εθνότητα δεν ικανοποιεί μόνο τους Αλβανούς που διαβούν στο βόρειο τμήμα των Σκοπίων καθώς ο αριθμός τους έχει αυξηθεί, αλλά και τον Ζ.Ζάεφ που θα αποκτήσει ένα ισχυρό “χαρτί” για να πετύχει τον σκοπό του που δεν είναι άλλος από το να σφετερισθεί καθ’ ολοκληρίαν την λέξη “Μακεδονία”!

Για να γίνει αντιληπτή η “εξαπάτηση”, σημειώνεται ότι προς της υπογραφής της Συμφωνίας των Πρεσπών, ο σκοπιανός τύπος αλλά και ο ίδιος ο διευθυντής της Στατιστικής Υπηρεσίας είχαν δηλώσει ότι δεν θα ετίθετο τέτοιου είδους ερωτήματα στην απογραφή!

Κατόπιν αυτών, είναι σαφές ότι η κυβέρνηση Α.Τσίπρα δέχεται το ένα ράπισμα μετά το άλλο και μαζί όλη η χώρα. Σε διάστημα ολίγων ημερών, το BBC μετέδωσε ότι υπάρχει μια καταπιεσμένη και αόρατη “μακεδονική μειονότητα” στην Ελλάδα, ο Αυστριακός Τύπος ετοιμάζεται να υποδεχθεί ως επίσημο προσκεκλημένο του Καγκελαρίου τον “Μακεδόνα Πρωθυπουργό” Ζόραν Ζάεφ και οι Σκοπιανοί επισήμως ζήτησαν από τον ΟΗΕ να μπορούν να χρησιμοποιούν τον όρο “μακεδονικός” σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινότητας του.

Η μόνιμη αποστολή των Σκοπίων στον ΟΗΕ ενημέρωσε την γραμματεία πως θέλει να αποκαλούνται και ποιες συντομογραφίες της σύνθετης ονομασίες θα είναι οι καλύτερες. Οι σκοπιανοί ζητούν από τον ΟΗΕ ο επιθετικός προσδιορισμός να είναι σύμφωνος με το επίσημο ή το σύντομο όνομα της χώρας τους.

Ωστόσο, αν και αναφέρουν τους δύο προσδιορισμούς “Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας” και “Βόρεια Μακεδονία”, βάσει της συμφωνίας σπεύδουν να κατοχυρώσουν και το “Μακεδονικός” ή “Μακεδονική”.

Ουσιαστικά σε λίγες εβδομάδες ή μήνες όταν θα αρχίσουν οι διάφορες αποστολές των Σκοπίων να επισκέπτονται ξένες χώρες όπως αθλητικές ή πολιτιστικές δραστηριότητες, από τα μεγάφωνα αυτό που θα ακούγεται θα είναι δυστυχώς μία και μόνο λέξη: «Μακεδονία».

Επιπλέον, οι φίλοι του Α.Τσίπρα ζήτησαν να ενταχθούν στην βάση δεδομένων των παγκόσμιων γεωγραφικών ονομάτων (UNGEGN) και στην αντίστοιχη βάση δεδομένων που περιλαμβάνει την επίσημη πολύγλωσσα ορολογία (UNTERM).

Προτείνεται δε η χρήση του επιθετικού προσδιορισμού «μακεδονικός» ή «μακεδονική» για την αναφορά σε όλα τα επίσημα όργανα των Σκοπίων αλλά και στις ιδιωτικού χαρακτήρος οντότητες που δεν λαμβάνουν οικονομική επιχορήγηση από το κράτος των Σκοπίων για τις οποίες κατοχυρώνουν την χρήση του όρου «μακεδονικός» ή «μακεδονική».

Για να μην χάσουν χρόνο, ευκαιρίες και χρήματα, ζητούν το ίδιο να ισχύσει και για τις εμπορικές ονομασίες και τα σήματα των προϊόντων τους (commercial names, trademarks and brand names).

Σκάει “βόμβα” και για “μακεδονική μειονότητα” στην Ελλάδα

Το BBC απλά έκανε τη «βρόμικη» δουλειά κι άνοιξε ένα ζήτημα που έτσι κι αλλιώς θα άνοιγε. Και τώρα είναι θέμα χρόνου να πέσουν και οι πρώτες «μπαλωθιές».

Τώρα, όμως, το περίεργο αν μη τι άλλο δημοσίευμα του BBC απλά επιβεβαίωσε ότι καμιά συμφωνία δεν μπορεί να είναι πιο ισχυρή από τη θέληση κάποιων να θέσουν θέμα «μακεδονικής μειονότητας» στην Ελλάδα.

Το παραδέχτηκε δημοσίως ο ΥΠΕΞ των Σκοπίων ότι είναι θέμα “διεθνών συμφωνιών και υποχρεώσεων της Ελλάδας” όπως αποκάλυψε πρώτο το pronews.gr.

Το πρόβλημα στη χώρα μας από όσους υποστηρίζουν τη συμφωνία είναι ότι επισήμως καμιά κυβέρνηση στα Σκόπια δεν θα θέσει τέτοιο θέμα. Δεν το προβλέπει και δεν το επιτρέπει η συμφωνία των Πρεσπών.

Aλλά αυτό μπορεί να παρακαμφθεί.

Όμως, τα άρθρα της είναι τέτοια για τη χρήση του όρου «Μακεδονία», που είναι σίγουρο ότι θέμα μειονότητας θα τεθεί μεμονωμένα. Από κάποια οργάνωση, κάποιους ανεξάρτητους συλλόγους ή πολίτες που αυτοαποκαλούνται «Μακεδόνες». Οι πληροφορίες αυτό δείχνουν. Εχουν ήδη ξεκινήσει οι διεργασίες.

Θα προσφύγουν στα ευρωπαϊκά δικαστήρια και είναι σίγουρο ότι θα δικαιωθούν, άλλωστε η Ελλάδα έχει ήδη καταδικαστεί για ανάλογη περίπτωση με το Ουράνιο Τόξο και τη Φλώρινα.

Δεν γνωρίζανε άραγε την υπόθεση καταδίκης της Ελλάδας με το Ουράνιο Τόξο;

Οι ξένοι δικαστές δεν θα δουν τη συμφωνία, αλλά θα μπουν στην ουσία του αυτοπροσδιορισμού και αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να είναι μια «μειονότητα» ελεύθερη κι όχι καταπιεσμένη.

Ακριβώς για το λόγο αυτό το δημοσίευμα του BBC, και στη συνέχεια όλα τα επόμενα που θα ακολουθήσουν, θα ρίχνουν “λάδι στη φωτιά” και θα διασύρουν την χώρα.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.