ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

6 Μαρτίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Εταιρεία που διατηρεί ναυπηγεία στην Αττάλεια της Τουρκίας θα μας παρουσιάσει πρόταση για φρεγάτες;

1 min read

Διαβάζοντας για δις που η κυβέρνηση θα δώσει για εξοπλισμούς σε μια περίοδο που το κλίμα στα ελληνοτουρκικά είναι πολεμικό κυριολεκτικά κι όχι μεταφορικά πλέον, προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι μια ναυπηγική εταιρεία που έχει ναυπηγεία στην Αττάλεια της Τουρκίας, εμφανίζεται στην Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών! Η …ελεύθερη αγορά θα πουν κάποιοι , δεν γνωρίζει τέτοιους περιορισμούς και σίγουρα δεν έχει τέτοιες ευαισθησίες.

Εκπρόσωποι της εταιρείας DAMENSHIPYARDS, είχαν χθες εθιμοτυπική συνάντηση γνωριμίας με τον  Γενικό Διευθυντή της ΓΔΑΕΕ. Η συνάντηση έγινε  κατόπιν αιτήματός τους και στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ποια είναι η DAMENSHIPYARDS; Ολλανδική εταιρεία η οποία έχει ναυπηγεία σε πολλά σημεία του πλανήτη. Ένα απ΄ αυτά είναι στην Αττάλεια της Τουρκίας και εκεί ενεπλάκη στη ναυπήγηση έξι σκαφών της τουρκικής ακτοφυλακής! Απ΄ αυτά που συνοδεύουν βάρκες με πρόσφυγες και μετανάστες προς τα ελληνικά νησιά, αυτά που επιτίθενται σε σκάφη του Λιμενικού Σώματος…

Οι εκπρόσωποι της εταιρείας έχουν σκοπό να παρουσιάσουν την “ολλανδική πρόταση” για φρεγάτες στο Πολεμικό Ναυτικό. Η εταιρεία είχε ναυπηγήσει και τις φρεγάτες τύπου Λήμνος-Έλλη…

Το ερώτημα είναι αν το ΥΠΕΘΑ πρέπει να έχει επαφές με εταιρείες οι οποίες έχουν σοβαρά συμφέροντα στην Τουρκία, ειδικά αυτή τη περίοδο. Κι επειδή πολλοί θα πουν ότι δεν είναι παράνομο, θα πρέπει να μας πουν αν το θεωρούν λογικό.

Δημοσίευση στα Social Media