ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Εστιατόρια και καφετέριες… στην αναμονή – Πότε θα αποφασιστεί αν θα ανοίξουν νωρίτερα – Τα σενάρια για ΦΠΑ

1 min read

Η επαναλειτουργία των καταστημάτων εστίασης θα είναι το επόμενο στάδιο της άρσης των μέτρων για τον κορονοϊό. Τα σενάρια που εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών για τη μείωση φορολογικών συνετελεστών. Πού διαφωνούν οι θεσμοί.

Ο κορονοϊός έχει πλήξει εστιατόρια και καφετέριες, με τους ιδιοκτήτες τους να αγωνιούν για την “επόμενη μέρα” και να ανυπομονούν να επαναλειτουργήσουν τα καταστήματα εστίασης το συντομότερο δυνατό, μιας και η… χασούρα είναι μεγάλη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, οι επίσημες αποφάσεις για το αν θα ανοίξουν μία εβδομάδα νωρίτερα (σ.σ. μέχρι στιγμής η ημερομήνια ορόσημο είναι η 1η Ιουνίου) αναμένεται να ληφθούν από την κυβέρνηση περίπου στις 18 με 20 Μαΐου, πάντα σε συνεννόηση με την επιστημονική ομάδα του υπουργείου Υγείας και τον Σωτήρη Τσιόδρα.

Οι ιδιοκτήτες εστιατορίων και καφέ περιμένουν και τις αποφάσεις σχετικά με το ενδεχόμενο μείωσης του ΦΠΑ. Για τις καφετέριες, συζητείται να μειωθεί ο συντελεστής από το 24% στο 13%, ενώ για την εστίαση από 13% στο 11-12%. Ωστόσο, στο ζήτημα της εστίασης υπάρχουν σοβαρές αντιρρήσεις από τους θεσμούς.  

Αιτήματα για μείωση του συντελεστή ΦΠΑ έχουν διατυπωθεί και για τη διαμονή στα ξενοδοχεία. Ειδικότερα, υπάρχει το σενάριο για μείωση του ΦΠΑ από 13% σε 6%, ενώ έχει αναφερθεί επίσης η κατάργηση του τέλους διαμονής. 

Ωστόσο, οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν, αφότου υπάρξουν τα πρώτα στοιχεία για το πώς θα κινηθεί ο τουρισμός, καθώς αυτή τη στιγμή το… τοπίο παραμένει θολό.

Ακούστε το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.