ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

23 Σεπτεμβρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Εστίαση Τι ισχύει με την είσοδο των ανεμβολίαστων παιδιών 12-17 ετών Τι λένε Γεωργιάδης, Θεμιστοκλέους Το ΦΕΚ

1 min read

Αναστάτωση προκλήθηκε με το θέμα των ανεμβολίαστων παιδιών 12 – 17 ετών και το εάν θα μπορούν να μπαίνουν στους κλειστούς χώρους εστίασης.


ΟΓΓ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας  Μάριος Θεμιστοκλέους, μιλώντας στην ΕΡΤ1, προχώρησε στη διευκρίνιση ότι τα παιδιά ηλικίας 12 – 17 ετών εισέρχονται σε κλειστούς χώρους με την επίδειξη του αρνητικού αποτελέσματος rapid test.

Αρχικά κυκλοφόρησε ένα ΦΕΚ για τα μέτρα περιορισμού του κορωνοϊού και μεταξύ άλλων αναφερόταν ότι οι ανήλικοι 12 -17 ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί ή δεν έχουν νοσήσει, δεν θα εισέρχονται στους κλειστούς χώρους της εστίασης. Κάτι που προκάλεσε αντιδράσεις στις τάξεις των επιχειρηματιών του κλάδου αλλά και γονέων.

Παρέμβαση στον ΑΝΤ1 για το θέμα έκανε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, διευκρινίζοντας ότι «δεν υπήρξε ποτέ καμία διόρθωση για το θέμα της εισόδου των παιδιών 12-17 ετών στην εστίαση».

Σε ερώτηση σχετικά με τα όσα αναφέρονταν στο ΦΕΚ για το ποιοι έχουν δικαίωμα πρόσβασης και ποιοι όχι, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι δεν πρόκειται για το σωστό, τελικό ΦΕΚ αλλά για ένα draft που κυκλοφόρησε.

«Το ΦΕΚ που εξέδωσα εγώ, το υπέγραψα την Κυριακή το απόγευμα και έχει αριθμό Φύλου Κυβερνήσεως. Αυτό δεν είχε αριθμό» τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι: «Ουδέποτε η κυβέρνηση σκέφτηκε στο κατ’ ελάχιστον  να μείνουν έξω από τα εστιατόρια οι ανεμβολίαστοι 12-17 ετώΝ. Ήταν λάθος το draft που κυκλοφόρησε. Δεν κυκλοφόρησε από την κυβέρνηση. Αυτό είναι ψεύτικο».

Επανέλαβε ότι «δεν υπήρξε καμία διόρθωση» και ότι «δεν υπέγραψα καμία ΚΥΑ για κάτι τέτοιο. Μία ΚΥΑ υπέγραψα για τα παιδιά 12 -17 ετών ότι θα μπαίνουν με rapid test».https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=10bu2c240jnprguvn&playlistId=v-ce9e0zw5wbnt-sf

Το ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε με ημερομηνία 13 Σεπτεμβρίου προβλέπει ότι τα άτομα της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο και δεν έχουν νοσήσει με κορωνοϊό θα μπορούν να μπαίνουν σε χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας επιδεικνύοντας αρνητικό αποτέλεσμα rapid test των τελευταίων 48 ωρών.

Οι ανήλικοι από τεσσάρων έως 11 ετών δύνανται να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) τελευταίου εικοσιτετραώρου και οι ανήλικοι έως 17 ετών βεβαίωση διαγνωστικού ελέγχου (rapid test), στην οποία προβαίνει είτε οιοσδήποτε γονέας, ακόμα και μη έχων την επιμέλεια, είτε κηδεμόνας, σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 10. Δεν απαιτείται φυσική παρουσία του γονέα ή κηδεμόνα.

Δείτε το ΦΕΚ

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.