ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

27 Σεπτεμβρίου 2023

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Εστίαση: Υποχρεωτική η κλαδική σύμβαση εργασίας – Πότε θα τεθεί σε ισχύ

1 min read

Καλά νέα για τους εργαζομένους της εστίασης καθώς  έρχεται και επισήμως  η υποχρεωτική κλαδική  συλλογική σύμβαση εργασίας  γι’ αυτούς, όπως προκύπτει απ’ όσα δήλωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης στο MEGA .

Όπως είπε  ο κ. Χατζηδάκης για την υποχρεωτική σύμβαση εργασίας στην εστίαση, ” θα συνεδριάσει εντός ημερών το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας- εκείνο αποφασίζει δηλαδή εισηγείται στον αρμόδιο  υπουργό. Η κατεύθυνση που έχω δώσει εγώ στη Γενική Γραμματέα είναι ότι ναι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου θέλει η σύμβαση εργασίας των εργαζομένων στην εστίαση να γίνει η  συλλογική που έχει υπογραφεί από πέρυσι, υποχρεωτική, όπως έγινε και στα ξενοδοχεία  πέρυσι”.

Και συνέχισε λέγοντας ότι η συλλογική  σύμβαση εργασίας θα τεθεί σε ισχύ τον  Ιούλιο, δηλαδή θα είναι υποχρεωτική στον επισιτισμό. Ωστόσο σημείωσε ότι “η σύμβαση στην εστίαση θα είναι σε  λίγο χαμηλότερα επίπεδα απ’ ό,τι είναι η είναι  η αντίστοιχη στα ξενοδοχεία” και πρόσθεσε ότι “το μόνο  που μπορούμε να κάνουμε είναι να επεκτείνουμε τη σύμβαση και να καλύψει και  τα εστιατόρια”.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ 

 Τι θα προβλέπει η νέα σύμβαση

 Σημειώνεται ότι η νέα κλαδική σύμβαση αυτή είχε υπογραφεί στις 9 Ιουνίου 2021 και αφορά 400.000 εργαζομένους στον επισιτισμό. Σύμφωνα με την νέα κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας οι μισθοί  αναμένεται να  ξεκινούν από τα 684,30 ευρώ (ψήστη)  και να φτάνουν στα 964,42 ευρώ (αρχιμάγειρας ).

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.