ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Εσπευσμένα στο νοσοκομείο 22χρονη μητέρα με μυοκαρδίτιδα μια μέρα μετά τον εμβολιασμό της – «Νίπτουν τας χείρας τους» οι γιατροί

1 min read

μια 22χρονη μητέρα στην Κοζάνη η οποία παρουσίασε μυοκαρδίτιδα μια ημέρα μετά τον εμβολιασμό της με τη δεύτερη δόση της Pfizer.

Η νεαρή γυναίκα δεν είχε κανένα σύμπτωμα μετά την πρώτη δόση, ωστόσο μια ημέρα μετά την δεύτερη, παρουσίασε ρίγος, πόνο στην πλάτη και δύσπνοια όπως περιγράφει ο σύζυγός της Κωνσταντίνος Χατζηανέστης, μιλώντας στο Kozanimedia.

Η γυναίκα νοσηλεύεται στο Καρδιολογική Κλινική του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης από τα Χριστούγεννα: «Η σύζυγός μου στην πρώτη δόση δεν είχε κανένα σύμπτωμα, αλλά μετά τη δεύτερη δόση και την επόμενη ημέρα του εμβολιασμού άρχισε να νιώθει ρίγος, πόνο στην πλάτη και δύσπνοια. Μεταβήκαμε στο Μαμάτσειο με τη διάγνωση να είναι μυοκαρδίτιδα. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Καρδιολογικής για την προσοχή και τη φροντίδα τους» περιέγραψε ο σύζυγός της.

Την ίδια ώρα, ο διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής του Μαμάτσειου Στέλιος Λαμπρόπουλος, μιλώντας στο Kozanimedia δήλωσε ότι οι γιατροί δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσουν αν η μυοκαρδίτιδα προκλήθηκε από τον εμβολιασμό: «Υπάρχει περιστατικό μυοκαρδίτιδας σε νέα γυναίκα, η οποία είχε κάνει το εμβόλιο, αλλά εμείς δεν είμαστε σε θέση να επιβεβαιώσουμε ή να διαψεύσουμε πως το περιστατικό συνδέεται με τον εμβολιασμό. Τηρώντας το σχετικό πρωτόκολλο, συμπληρώνουμε την κίτρινη κάρτα και την έχουμε ήδη αποστείλει σχετικά» δήλωσε ο διευθυντής και πρόσθεσε ότι η 22χρονη αναμένεται να επιστρέψει σύντομα στο σπίτι της. Ο ίδιος σημείωσε ότι τα περιστατικά μυοκαρδίτιδας είναι σπάνιο φαινόμενο και  κάλεσε τους πολίτες να εμβολιαστούν.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με καταγγελίες αναγνωστών του Pronews.gr η αντιμετώπιση από τους γιατρούς στα επείγοντα περιστατικά των νοσοκομείων ύστερα από παρενέργεια περικαρδίτιδας η μυοκαρδίτιδας και πάντοτε εννοείται μετά από εμβολιασμό, είναι περίπου ίδια.

Οι γιατροί δηλαδή αρνούνται να πάρουν θέση σχετικά με το αν το εμβόλιο προκάλεσε η όχι μια τόσο σοβαρή παρενέργεια(φλεγμονή της καρδιάς) ενώ πολλές φορές προσπαθούν να αποκλείσουν κάθε άλλη πιθανή περίπτωση με συνεχείς ενοχλητικές ερωτήσεις προς τους ασθενείς και παρά το γεγονός ότι στις περισσότερες των περιπτώσεων υπάρχει απόλυτη συνάφεια μεταξύ του χρόνου εκδήλωσης του συμπτώματος και του χρόνου του εμβολιασμού, παρά μόνο, όπως οι οδηγίες που έχουν τους λένε, να συμπληρώνουν την κίτρινη κάρτα και θα… ελεγχθεί περεταίρω.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.