ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Δολοφόνησαν τον Γ.Καραϊβάζ για να μην μιλήσει για «σκοτεινά» μυστικά Ποιοι και γιατί τον ήθελαν νεκρό;

1 min read

Η χρονική στιγμή η οποία ήρθε η δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ έχει οδηγήσει τις αρχές στο να πιστεύουν πως κάποιοι ήθελαν να κλείσουν το στόμα του. 

Ο δημοσιογράφος ήταν προγραμματισμένο να καταθέσει στην Εισαγγελία Διαφθοράς νέα στοιχεία για τον φόνο του Δημήτρη Καπετανάκη, ενώ όπως αναφέρουν και τα ξένα ΜΜΕ ερευνούσε τις σχέσεις μαφίας-κράτους. 

Οι πληρωμένοι φονιάδες έκλεισαν για πάντα το στόμα του Γιώργου Καραϊβάζ «γαζώνοντάς» τον με δέκα σφαίρες λίγες μόνο ημέρες προτού περάσει το κατώφλι της Εισαγγελίας Διαφθοράς για να καταθέσει νέα στοιχεία τα οποία είχαν προκύψει σχετικά με τη δολοφονία του Δημήτρη Καπετανάκη ή Καπέ, στις 9 Δεκεμβρίου 2020 στο Χαλάνδρι.

Η χρονική στιγμή της δολοφονίας κάνει τους αξιωματικούς της Ασφάλειας να εκτιμούν ότι οι εντολείς του «συμβολαίου» θανάτου πλήρωσαν αδρά για να εμποδίσουν την κατάθεσή του.

Οι αστυνομικοί αναζητούν απαντήσεις στα ερωτήματα που «καίνε» μετά τη δολοφονία του αστυνομικού συντάκτη στα ρεπορτάζ που δημοσίευε στην ιστοσελίδα Bloko.gr, με αναφορές στα ξεκαθαρίσματα λογαριασμών στον χώρο της νύχτας, στη διαφθορά στην ΕΛ.ΑΣ. και στις σχέσεις επίορκων στελεχών της με το οργανωμένο έγκλημα.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο οι επαφές του Γιώργου Καραϊβάζ με άτομα της νύχτας είχαν αποτυπωθεί σε πόρισμα που είχε συντάξει η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ), το οποίο διαβιβάστηκε στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, και αφορούσε παρακολουθήσεις που έγιναν την περίοδο 2015-2016.

Στο διαβιβαστικό της ΕΥΠ περιλαμβάνονται, επίσης, ένας πρώην βουλευτής, ένας πρόεδρος Εφετών και περίπου 20 αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίοι χαρακτηρίζονται «επίορκοι».

Η συγκεκριμένη υπόθεση αφορά αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα, όπως εκβίαση, δωροδοκία και σύσταση – συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που είχε ανατεθεί σε πταισματοδίκη είχαν κληθεί να δώσουν ανωμοτί καταθέσεις οι εμπλεκόμενοι. Στη συνέχεια, όμως, ο φάκελος επέστρεψε στην Εισαγγελία Διαφθοράς…

Στο έγγραφο αναφερόταν και ο Δημήτρης Καπετανάκης, που έγινε στόχος «συμβολαίου» θανάτου. Σύμφωνα με την ΕΥΠ, διατηρούσε επαφές με τον Γιώργο Καραϊβάζ και ενημερωνόταν από αυτόν για τη δράση φυλακισμένων ποινικών με τους οποίους είχε προσωπικές διαφορές.

Ο αστυνομικός συντάκτης διατηρούσε συχνές επαφές και με τον Δημήτρη Μάλαμα, που, όπως περιγράφεται στο δελτίο της ΕΥΠ, ήταν το άτομο στο οποίο κατέληγαν οι εισπράξεις από τις δραστηριότητες της νύχτας και έπεσε επίσης θύμα δολοφονικής ενέδρας στις 29 Οκτωβρίου 2019.

Ο Μάλαμας, στον οποίο εμφανίζεται να εστίασε η έρευνα, περιγράφεται ως «το δεξί χέρι» του πρώην ΕΚΑΜίτη Σπύρου Παπαχρήστου, που είχε δολοφονηθεί την 1η Μαΐου του 2018 ενώ έβγαινε από ταβέρνα στην Παλλήνη. Ο άλλοτε αστυνομικός ήταν επίσης φίλος με τον Γιώργο Καραϊβάζ, όπως είχε αναφέρει σε παλαιότερα κείμενά του, και περιγράφεται ως άτομο που διατηρούσε ισχυρά ερείσματα στην Αστυνομία, διασυνδέσεις με τον υπόκοσμο και επαφές με επιφανείς επιχειρηματίες, αλλά και την Εκκλησία.

Η σχέση του με τον Μάλαμα

Στις αρχές Ιουλίου του 2020 ο Γιώργος Καραϊβάζ είχε καταθέσει μέσω του δικηγόρου Πειραιά Παναγιώτη Κάσση απολογητικό υπόμνημα, στο οποίο περιέγραφε τη σχέση του με τον Δημήτρη Μάλαμα, σημειώνοντας ότι γνωρίστηκαν το 2015, με αφορμή την εμπλοκή του σε ποινική υπόθεση με δημοσιογραφικό ενδιαφέρον.

«Δημιούργησα σταδιακά μια φιλική σχέση με τον εκλιπόντα» ανέφερε και απέδωσε τις επαφές του που παρατίθενται στο πόρισμα σε «καθημερινές, επαγγελματικές και κοινωνικές σχέσεις», ενώ κατηγόρησε την ΕΥΠ για προσπάθεια δημιουργίας ενόχων, επισημαίνοντας ότι «αναφέρεται σε συνομιλίες μου με τον κ. Παπαχρήστου, οι οποίες δεν υπάρχουν στη δικογραφία».

Με αφορμή και τα παραπάνω, ο Γιώργος Καραϊβάζ είχε δημοσιεύσει στις αρχές Ιουλίου κείμενο με τίτλο «Η εμπλοκή μου στο κύκλωμα διαφθοράς της ΕΛ.ΑΣ. – Αϊ στο διάολο κρετίνοι»

Με το νομικό σκέλος της υπόθεσης που άρχισε από την ΕΥΠ να παραμένει στάσιμο, ο Γιώργος Καραϊβάζ επρόκειτο να δώσει κατάθεση στους «Αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ. το επόμενο διάστημα. Ομως, δεν τον άφησαν…

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.