ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

8 Μαρτίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Έρχονται οι βοηθοί επιβατών στα μέσα μεταφοράς – Ποιος ο ρόλος τους

1 min read

Πολλά αλλάζουν και στα μέσα μεταφοράς από τη Δευτέρα (4.05.2020) και σε όλους τους σταθμούς τους μετρό που θα έχουν ανταπόκριση με λεωφορεία θα πάρουν θέση και οι βοηθοί επιβατών.

Τι σημαίνει αυτό; Θα υπάρχουν ειδικοί, οι οποίοι θα καθοδηγούν και θα συμβουλεύουν το επιβατικό κοινό για το πως πρέπει να κινείται στο μετρό μέσα στη νέα πραγματικότητα που βιώνουμε με τις μάσκες, τα αντισηπτικά και τις αποστάσεις.

Οι βοηθοί επιβατών θα βρίσκονται στα ακυρωτικά μηχανήματα του μετρό αλλά και σε στάσεις λεωφορείων γύρω στις 40, όπου έχει παρατηρηθεί κατά το παρελθόν αυξημένη κίνηση.

Για την νέα διαδικασία που θα ακολουθείται από αύριο μίλησε στο Open ο διευθυντής της ΟΣΥ κ. Νίκογλου. «Οι βοηθοί θα προσπαθούν να ενημερώνουν τον κόσμο και το επιβατικό κοινό, που βρίσκεται στις στάσεις, ώστε κατά την διάρκεια της παραμονής τους εκεί να κρατούν τις σωστές αποστάσεις. Επίσης θα ενημερώνουν το επιβατικό κοινό ώστε να χρησιμοποιούν και να έχουν στην κατοχή τους την μάσκα προστασίας ώστε να επιβιβάζονται στα οχήματα με ασφάλεια. Οι βοηθοί θα κατανέμουν τον κόσμο ώστε να επιβιβάζονται με ασφάλεια και αποστάσεις στις πόρτες των λεωφορείων «ώστε να μην συνωστίζονται μπροστά από αυτές για τα καθίσματα».

Θα ξεχωρίζουν από το ειδικό γιλέκο 

Όπως διευκρίνισε για να τους ξεχωρίζει το επιβατικό κοινό θα φοράνε ειδικό γιλέκο, το οποίο θα έχει πάνω και τα διακριτικά της εταιρείας.

Αναφέρθηκε και στην περίπτωση που διαπιστωθεί ότι ένα λεωφορείο είναι γεμάτο. «Ο βοηθός δεν έχει αρμοδιότητες ώστε να δώσει κατευθύνσεις στον οδηγό για να μπορέσει να ρυθμίσει την κατανομή στο εσωτερικό του λεωφορείου. Από εκεί και πέρα πάμε στους επιβάτες, πρέπει όλοι με ατομική ευθύνη να αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα, Ζητάμε τη κατανόησή τους. Να χρησιμοποιούν τα μέσα τις ώρες και με τον τρόπο που έχουν υποδειχθεί». Επισήμανε ότι οι βοηθοί επιβατών δεν θα μπαίνουν μέσα στα λεωφορεία.

«Εμείς πέρα από τα σημεία που έχουμε εντοπίσει ότι υπάρχει μεγάλη επιβατική κίνηση, τα οποία είναι 80 σε ολόκληρο το κτίριο λειτουργούμε παράλληλα με το επιβατικό κοινό. Το πρωί θα έχουμε συνεργάτες στα τέρματα και σε αφετηρίες και σε στάσεις που είναι στην περιφέρεια και κατά την διάρκεια της ημέρας αυτή θα μετακινούνται προς το κέντρο ούτως ώστε να εξυπηρετούν τον κόσμο που γυρίζει στα σπίτια του», τόνισε χαρακτηριστικά.

Δημοσίευση στα Social Media