ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
25 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Έρχονται αλλαγές στα σούπερ μάρκετ: «Μπλόκο» στην πώληση διαρκών αγαθών

1 min read

Στην απόφαση να απαγορεύσει την πώληση διαρκών αγαθών από τα σούπερ μάρκετ καθώς αυτό συνιστά αθέμιτος ανταγωνισμός, κατέληξε το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων έπειτα και απ’ τις διαμαρτυρίες των εμπόρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα γίνει διαχωρισμός των προϊόντων με βάση τους ΚΑΔ που έχει ζητηθεί να υπάρξει αναστολή λειτουργίας καταστημάτων.

Ενδεικτικά αναφέρεται πως στα βιομηχανικά είδη που… φεύγουν από τα ράφια συμπεριλαμβάνονται τα ρούχα, τα υποδήματα, οι οικιακές συσκευές, τα χαλιά, οι ηλεκτρικές συσκευές, τα είδη σπιτιού, τα έπιπλα, τα είδη τεχνολογίας κ.λπ. Ωστόσο, θα εξακολουθούν να πωλούνται στα σούπερ μάρκετ βιομηχανικά είδη πρώτης ανάγκης, π.χ. χαρτικά, απολυμαντικά κ.λπ.

Είχε προηγηθεί επιστολή διαμαρτυρίας της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας προς το Υπουργείο Ανάπτυξης και τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή για αθέμιτο ανταγωνισμό από την πώληση διαρκών αγαθών σε σουπερμάρκετ, έχει ξεκινήσει διαβούλευση με φορείς του Υπουργείου πάνω στα αιτήματα των εμπορικών συλλόγων.

Οι εμπορικοί σύλλογοι ζητάνε να μην επιτρέπεται η πώληση συγκεκριμένων κωδικών αγαθών που αφορούν ένδυση, υπόδηση, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, ενώ ήδη ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης έχει δηλώσει ότι βλέπει θετικά τις προτάσεις τους.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.