ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Έρχεται θερμή εισβολή στην Ελλάδα και στην υπόλοιπη νότια Ευρώπη

1 min read

Η άνοδος θερμών αέριων μαζών από την Αφρική θα προκαλέσει από τις αρχές της εβδομάδας πολύ υψηλές, για την εποχή, θερμοκρασίες, στην Ελλάδα και στα υπόλοιπα νότια τμήματα της Ευρώπης.

Από την άλλη, στη βόρεια Ευρώπη ψυχρές αέριες μάζες θα προκαλέσουν σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, με συνέπεια η «γηραιά» ήπειρος να χωριστεί θερμοκρασιακά σε δύο μέρη.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών – Meteo.gr, στις αρχές της εβδομάδας στην Ελλάδα θα σημειωθούν υψηλές για την εποχή μέγιστες θερμοκρασίες, ξεπερνώντας τους 35 βαθμούς Κελσίου στα κεντρικά και νότια τμήματα. Παράλληλα, ενισχυμένοι θα είναι οι νότιοι άνεμοι στο Αιγαίο και αυξημένη θα είναι η συγκέντρωση σκόνης στην ατμόσφαιρα.

Η πρόγνωση του καιρού για σήμερα

Γενικά αίθριος με πιθανότητα τοπικών βροχών στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη τις πρωινές ώρες. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις τις πρωινές ώρες με πιθανότητα τοπικών βροχών και γρήγορα γενικά αίθριος. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά από το μεσημέρι βαθμιαία 5 τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ με εξασθένηση τη νύχτα. Θερμοκρασία: Από 10 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες και από το μεσημέρι αραιές νεφώσεις κατά τόπους. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και από το μεσημέρι στα ανατολικά και νότια τοπικά 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 30 και κατά τόπους 31 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες στις Κυκλάδες. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και από το μεσημέρι τοπικά 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 13 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες κυρίως στα βόρεια. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στα βόρεια 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες και από το μεσημέρι αραιές νεφώσεις. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και από το μεσημέρι τοπικά 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και το μεσημέρι – απόγευμα νότιοι έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 28 βαθμούς Κελσίου. 

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΡΙΤΗ 

Γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο μέχρι το απόγευμα 7 μποφόρ. Βαθμιαία στα δυτικά θα εξασθενήσουν και μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και αναμένεται να φτάσει στα ανατολικά ηπειρωτικά κατά τόπους τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.