ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ερχεται νέο «τσουνάμι» φόρων 24 δις για να βγει το πλεόνασμα

1 min read



Άλλα 400-500 εκατ. ευρώ θα εισπραχθούν σαν ΕΝΦΙΑ τον Ιανουάριο, που θα μετρήσουν σαν έσοδα Δεκεμβρίου, ανεβάζοντας τον λογαριασμό ακόμα περισσότερο.

Το «ημερολόγιο» των φόρων

Ο γολγοθάς των φορολογουμένων μετά το καλοκαίρι ξεκινά από τον Σεπτέμβριο με την εξόφληση της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ και της δεύτερης δόσης των φόρων που προκύπτουν από την εκκαθάριση των φετινών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων.

Επιπλέον ως το τέλος Αυγούστου πάνω από 250.000 εταιρείες και λοιπά νομικά πρόσωπα θα πρέπει να έχουν εξοφλήσουν την δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος και του τέλους επιτηδεύματος για τη χρήση του 2017. Ακολουθούν άλλες 4 μηνιαίες δόσεις, οι οποίες λήγουν στα τέλη των μηνών Σεπτεμβρίου, Οκτωβρίου, Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 2018.

Υπάρχουν ακόμα οι φόροι για την ακίνητη περιουσία του 2018, αλλά και τα τέλη για τα οχήματα που σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν εκατομμύρια φορολογούμενοι το 2019.

‘Έτσι, τον Σεπτέμβριο και –ειδικά- τον Νοέμβριο οι φορολογούμενοι θα πρέπει να πληρώσουν μαζεμένους έως και 4 φόρους συνολικά:

– τον φόρο εισοδήματος, με τον οποίο συνεισπράττονται και άλλοι 4 φόροι (προκαταβολή φόρου 2018, εισφορά αλληλεγγύης, τέλος επιτηδεύματος και φόρο διαβίωσης).

– τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ

– τα τέλη κυκλοφορίας

– τις δόσεις για παλαιά χρέη στο δημόσιο.

Και όλα τα παραπάνω, ενώ κάθε μήνα αυξάνονται τα ληξιπρόθεσμα των φορολογουμένων προς το δημόσιο, ενώ «τρέχουν» και οι εισφορές ΕΦΚΑ, οι λογαριασμοί ΔΕΚΟ και τα χρέη στις τράπεζες.

Όπως πέρυσι έτσι και φέτος 6,2 εκατομμύρια φορολογούμενοι δεν θα προλαβαίνουν να παίρνουν ανάσα. Τα ραβασάκια από την εφορία θα έρχονται το ένα μετά το άλλο. Κάθε μήνα θα είναι με το χέρι στην τσέπη καθώς θα πρέπει να πληρώνουν δυο ή και τρεις φορολογαριασμούς, πέραν των υποχρεώσεων του παρελθόντος όπως είναι τυχόν μηνιαίες δόσεις που προέρχονται από την υπαγωγή τους σε ρυθμίσεις για ληξιπρόθεσμα χρέη, εξωδικαστικό συμβιβασμό κά.

Ακολουθεί ο ΕΝΦΙΑ

Αγωνία για το πότε θα σταλούν τα «ραβασάκια» του ΕΝΦΙΑ με πολλούς να εικάζουν ότι θα σταλούν μετά την Έκθεση της Θεσσαλονίκης, περί τα μέσα Σεπτεμβρίου δηλαδή, στους ιδιοκτήτες ακινήτων. Και στην περίπτωση αυτή όμως, οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πρέπει να πληρώσουν την πρώτη από τις πέντε δόσεις του ΕΝΦΙΑ μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, αφού η διάταξη με τις τελευταίες αλλαγές που έγιναν στο φόρο προβλέπει ότι στην περίπτωση βεβαίωσης του ΕΝΦΙΑ τον Σεπτέμβριο, πρώτη δόση καταβάλλεται μέχρι το τέλος του ίδιου μήνα.

Επί του παρόντος, το μόνο που έχει γίνει γνωστό είναι ότι περίπου 950.000 ιδιοκτήτες ακινήτων θα πρέπει να βάλουν λίγο πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη, καθώς οι νέες αντικειμενικές έφεραν αλλαγές στον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ. Συγκεκριμένα:

Αύξηση από 1 έως 50 ευρώ (12 ευρώ κατά μέσο όρο) θα έχουν τα εκκαθαριστικά για 737.709 ή το 12%.

Αύξηση από 50 έως 200 ευρώ,  θα έχουν τα εκκαθαριστικά 160.001 φυσικών προσώπων ή το 2,3%.

Αύξηση πάνω από 200 ευρώ θα έχει το 0,7% ή 48.961 φορολογούμενοι

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.