ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

25 Μαΐου 2022

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ερωτήματα από την αποκάλυψη Ουκρανού αξιωματικού για την χρήση δορυφόρων του Έλον Μασκ

1 min read

Μήπως οι Ρώσοι μπορούν και παρακολουθούν τις επικοινωνίες τους;

Οι δορυφόροι του Έλον Μασκ, Starlink διανέμουν πρόσβαση στο διαδίκτυο στους Ουκρανούς στρατιώτες στη Μαριούπολη, όπως αποκάλυψε ο συνταγματάρχης Kormyankov των Ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, ο οποίος εγκατέλειψε τα όπλα και συνελήφθη ενώ προσπαθούσε να φύγει από το εργοστάσιο Azovmash στη Μαριούπολη.

Σύμφωνα με τον αιχμάλωτο συνταγματάρχη, η παράδοση των κιτ επικοινωνίας Starlink πραγματοποιήθηκε από το Αμερικανικό Πεντάγωνο.

Εδώ προκύπτουν τεράστια ερωτηματικά. Όχι τόσο για την χρήση των συγκεκριμένων δορυφόρων, αφού ο ίδιος ο ιδρυτής της Tesla, είχε δηλώσει επίσημα ότι πρόκειται να τους θέσει στην υπηρεσία των Ουκρανών. Αλλά για το ενδεχόμενο χρήσης στρατιωτικής κωδικοποίησης από έναν ιδιώτη, η οποία είναι η μόνη εξήγηση γιατί οι Ρώσοι δεν έχουν καταφέρει να διακόψουν τις επικοινωνίες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, ακόμα και σε εγκλωβισμένες ομάδες, όπως αυτές της Αζόφ στο εργοστάσιο χάλυβα της Μαριούπολης.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους οι Ρώσοι θα μπορούσαν να εμποδίσουν την χρήση των δορυφόρων του Μασκ. Το γεγονός ότι δεν το έχουν κάνει, προκαλεί άλλο ένα ερώτημα: Μήπως οι Ρώσοι είναι σε θέση να παρακολουθούν τις επικοινωνίες που γίνονται μέσω του Starlink; Άρα τους βολεύει αφάνταστα η ύπαρξη και η χρήση των συγκεκριμένων δορυφόρων από την ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις;

Είναι προφανώς ένα ερώτημα που δύσκολα θα μείνει αναπάντητο.

ΠΗΓΗ  newsbreak

Δημοσίευση στα Social Media