ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ερντογάν: Βρήκαμε νέο απόθεμα 58 δισ. κυβικών μέτρων φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα

1 min read

Την ανακάλυψη σημαντικής ποσόστητας φυσικού αερίου από την Τουρκία, ανακοίνωσε ο Ταγίπ Ερντογάν σε δηλώσεις που έκανε μετά την ολοκλήρωση του προεδρικού υπουργικού συμβουλίου στην Άγκυρα.

Σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο «το γεωτρύπανο Fatih ανακάλυψε ένα νέο απόθεμα φυσικού αερίου 58 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων σε βάθος 3.023 μέτρων κάτω από τη θάλασσα, κατά τη διάρκεια της γεώτρησης στο οικόπεδο Çaycuma-1».

«Ως αποτέλεσμα της ανάλυσης των δεδομένων στη Μαύρη Θάλασσα, το απόθεμα που είχαμε ανακοινώσει προηγουμένως, ύψους 540 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων, αναθεωρήθηκε σε 652 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα» πρόσθεσε ο Ερντογάν.

«Το φυσικό αέριο που έχουμε ανακαλύψει στη Μαύρη Θάλασσα ισοδυναμεί με 1 τρισεκατομμύριο δολάρια στις διεθνείς αγορές με τα σημερινά στοιχεία. Η νέα μας ανακάλυψη θα ανοίξει την πόρτα για παρόμοιες ανακαλύψεις σε άλλα γεωλογικά πεδία που γειτνιάζουν με την περιοχή. Θα ξεκινήσουμε νέες γεωτρήσεις το συντομότερο δυνατό» είπε ο Ερντογάν.

«Είμαστε αποφασισμένοι να διασφαλίσουμε ότι η Τουρκία θα είναι το ενεργειακό κέντρο της Κασπίας, της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής» συνέχιασε, προσθέτοντας: «Θα συνδέσουμε την ανατολή και τη δύση όχι μόνο με τις γέφυρες μας στην Κωνσταντινούπολη και το Τσανάκαλε, αλλά και με ενεργειακές γέφυρες. Απώτερος στόχος μας είναι να κηρύξουμε την ενεργειακή ανεξαρτησία της Τουρκίας, διακόπτοντας πλήρως την εξάρτησή μας από το ξένο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο το συντομότερο δυνατό».

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.