ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ερντογάν: «Βιώσιμη λύση στο κυπριακό είναι πλέον τα δύο κράτη – Δεν θα ανεχτούμε άλλα διπλωματικά παιχνίδια»

1 min read

Στις δηλώσεις του μετά το πέρας της παρέλασης στην κατεχόμενη Λευκωσία, ο Τούρκος Πρόεδρος ανέφερε με προκλητικό τρόπο, ότι υπεύθυνη για το αδιέξοδο στο Κυπριακό είναι η ελληνοκυπριακή πλευρά και πως δεν τηρεί τις υποσχέσεις της. Είπε επίσης ότι η πλειοψηφία των τουρκοκυπρίων ζητάει λύση δύο κρατών και αυτό φάνηκε από τις «προεδρικές εκλογές».

Μεταξύ άλλων, είπε: 

«Οι Τουρκοκύπριοι ζουν στη χώρα τους με αξιοπρέπεια και ελευθερία, παρά τις πολυάριθμες επιθέσεις που έχουν δεχτεί. Είναι προτεραιότητά μας να παρέχουμε μια βιώσιμη λύση στο Κυπριακό με τρόπο που να διασφαλίζει τα νόμιμα δικαιώματα και την ασφάλεια του τουρκοκυπριακού λαού. Σήμερα υπάρχουν δύο ξεχωριστοί λαοί, δύο ξεχωριστά κράτη στην Κύπρο.

Η λύση των δύο κρατών πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης βάσει της κυριαρχικής ισότητας

Αν πιστεύει η Νότια Κύπρος ότι θα επιβάλει με τη δύναμη την εξουσία σε εκείνους που ζουν στη Βόρεια Κύπρο και διαμαρτυρηθεί μέσω του προέδρου της σε εκείνους που κάνουν κουμάντο στη Νότια Κύπρο, τότε θα πρέπει να γνωρίζει ότι έχει εξαπατηθεί.

Υπάρχει μόνο ένα θύμα στην Κύπρο ζήτημα, οι Τουρκοκύπριοι, τα δικαιώματα των οποίων αγνοούνται εδώ και χρόνια.

Ως χώρα εγγυητής, εμείς και η ‘ΤΔΒΚ’ δεν ανεχόμαστε, πλέον, διπλωματικά παιχνίδια. Δεν μπαίνουμε σε καμία εξίσωση στην Ανατολική Μεσόγειο όπου η χώρα μας και η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου δεν συμμετέχουν με δίκαιο τρόπο και η οποία θα μπορεί να παράγει ειρήνη και σταθερότητα».

Αναφερόμενος στο άνοιγμα της περίκλειστης πόλης, ο Ερντογάν δήλωσε πώς “το βήμα που έγινε στο Βαρώσι δεν είναι για να δημιουργήσει νέα προβλήματα αλλά να διορθώσει τα παλιά προβλήματα.”

Τέλος αναφερόμενος στους Έλληνες, είπε πώς δεν θέλουν να μοιράζονται εξουσία και ευημερία εξίσου με τους Τούρκους της Κύπρου…“Οι ευρωπαϊκές χώρες δεν εκμεταλλεύτηκαν τις διπλωματικές ευκαιρίες που τους δώσαμε και απέμειναν με τα όσα τους λένε για την κρίση η Ελλάδα και οι Ελληνοκύπριοι.”

Τέλος δεν άφησε και το ζήτημα των φυσικών πόρων σχολιάζοντας: «Θα συνεχίσουμε τις έρευνες και τις γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο, έως ότου υπάρξει μία δίκαιη συμφωνία»

Αμέσως μετά θα εγκαινιάσει το νοσοκομείο κορωνοϊου στην κατεχόμενη Λευκωσία και στη συνέχεια θα πάει για «πικνίκ» στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου.

[slide-anything id=”72511″]

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.