ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ερντογάν: «Τέλος το δολάριο στις συναλλαγές με τη Ρωσία

1 min read

Η ρήξη μεταξύ του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται ότι βαθαίνει.

Σε δηλώσεις του στο Κιργιστάν ο Τούρκος πρόεδρος αποκάλυψε πως η Τουρκία θα σταματήσει να χρησιμοποιεί το δολάριο όταν συναλλάσσεται με τη Ρωσία.

«Η Αμερική συμπεριφέρεται σαν άγριος λύκος. Μην την πιστεύετε», δήλωσε ο Ερντογάν απευθυνόμενος σε επιχειρηματίες στη διάρκεια επίσκεψής του στο Κιργιστάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε πως η Άγκυρα διεξάγει διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία ώστε οι δύο χώρες να καταργήσουν το δολάριο στις μεταξύ τους εμπορικές συναλλαγές, ως αντίδραση στις οικονομικές κυρώσεις που επιβάλλονται από την Ουάσινγκτον.

«Το να χρησιμοποιούμε το δολάριο, το μόνο που κάνει είναι να μας βλάπτει. Δεν θα το βάλουμε κάτω, θα βγούμε νικητές», δήλωσε

Νωρίτερα ο Ερντογάν είχε ξαναναφερθεί στο συγκεκριμένο ζήτημα λέγοντας πως η Τουρκία είναι αποφασισμένη να εγκαθιδρύσει ανεξαρτησία στην οικονομία, κυρίως στην αμυντική βιομηχανία.

Οι πολιτικές εντάσεις μεταξύ Άγκυρας και Ουάσιγκτον είχαν προκαλέσει ανησυχίες στις αγορές τον Αύγουστο, αφού ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τράμπ, απειλούσε να ασκήσει οικονομική πίεση σε έναν αμερικανικό πάστορα που αντιμετωπίζει κατηγορίες για τρομοκρατία στην Τουρκία.

Ο πρόεδρος επεσήμανε ότι η εξάρτηση του διεθνούς εμπορίου από το δολάριο είχε γίνει μεγαλύτερο πρόβλημα.

 «Πρέπει να σταματήσουμε σταδιακά το μονοπώλιο του δολαρίου  χρησιμοποιώντας το τοπικό και εθνικό νόμισμα μεταξύ μας», δήλωσε ο Ερντογάν.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.