ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
25 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ερντογάν: Συνάντηση με τον επικεφαλής της Gazprom για την δημιουργία «κόμβου φυσικού αερίου» στην Τουρκία

1 min read

Ο επικεφαλής του ρωσικού ενεργειακού κολοσσού φυσικού αερίου Gazprom, Αλεξέι Μίλερ, συναντήθηκε με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη και συζήτησαν τις προοπτικές για τον τουρκικό κόμβο φυσικού αερίου καθώς και τις προμήθειες ρωσικού φυσικού αερίου στην Τουρκία, ανακοίνωσε σήμερα η Gazprom.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν πρότεινε τον Οκτώβριο η Τουρκία να γίνει βάση για προμήθειες φυσικού αερίου, αφού οι αγωγοί Nord Stream στη Βαλτική Θάλασσα υπέστησαν ζημιές τον Σεπτέμβριο από εκρήξεις. Ο Τούρκος πρόεδρος έχει δηλώσει ότι συμφωνεί με την ιδέα.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Τούρκος ομόλογός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συζήτησαν τηλεφωνικά στα μέσα Νοεμβρίου τις λεπτομέρειες της δημιουργίας ενός κόμβου φυσικού αερίου στην Τουρκία.

«Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στις προοπτικές υλοποίησης της πρωτοβουλίας για τη δημιουργία ενός μεγάλου κόμβου φυσικού αερίου στην Τουρκία που προτάθηκε από τον Πρόεδρο της Ρωσίας τον Οκτώβριο και υποστηρίχθηκε από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν», ανέφερε το Κρεμλίνο.

Μιλώντας στο φόρουμ Russian Energy Week τον Οκτώβριο, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν πρότεινε τη δημιουργία του μεγαλύτερου κόμβου φυσικού αερίου στην Ευρώπη στην Τουρκία και την ανακατεύθυνση του όγκου φυσικού αερίου, η διέλευση του οποίου δεν είναι πλέον δυνατή μέσω του Nord Stream, σε αυτόν τον κόμβο. Σύμφωνα με τον ίδιο, μπορεί να συνεπάγεται την κατασκευή ενός άλλου συστήματος αγωγών φυσικού αερίου και τη δημιουργία ενός κόμβου στην Τουρκία, μέσω του οποίου θα παρέχεται φυσικό αέριο σε τρίτες χώρες, κυρίως ευρωπαϊκές, εάν ενδιαφέρονται.

Πηγή: AΠΕ – ΜΠΕ 

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.