ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

26 Νοεμβρίου 2022

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ερντογάν: «Στείλαμε μήνυμα προς τα εκεί που στοχεύουν οι βαλλιστικοί μας πύραυλοι» – Φωτό-σοκ

1 min read

Μήνυμα προς την Αθήνα έστειλε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη διάρκεια δηλώσεων που έκανε σε πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης, αναφορικά για την τεχνολογική επιτυχία της Άγκυρας να εκτοξεύσει βαλλιστικό βλήμα μεσαίου βεληνεκούς Bora-2/Tayfun σε πεδίο δοκιμών στην Μαύρη Θάλασσα.

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν δήλωσε: «Δυναμώνουμε με τα συστήματα αεράμυνας, τους πυραύλους, τα τεθωρακισμένα.

Προσπαθούμε να περάσουμε στο επόμενο επίπεδο με τεχνολογικές καινοτομίες, δείχνοντας στον κόσμο το κουράγιο και την αποφασιστικότητά μας. Τώρα έχουμε και τον Tayfun. Αυτό είναι ένα μήνυμα, κάπου στοχεύουν αυτοί οι πύραυλοι.

Θέλουμε να δημιουργήσουμε το δικό μας σύμπαν αντί να βρεθούμε σε κάποιο άλλο εικονικό σύμπαν που προσπαθούν να μας επιβάλλουν».

Ο βαλλιστικός πύραυλο μεσαίου βεληνεκούς Tayfun (Bora-2) που εκτόξευσε δοκιμαστικά η Τουρκία τις προηγούμενες ημέρες, μπορεί να κτυπήσει για πρώτη φορά το σύνολο της ελληνικής επικράτειας, ακόμα και αν εκτοξευθεί από την κεντρική Τουρκία, αφού η τελική του ακτίνα είναι 1.000 χλμ.

Η κατασκευάστρια τουρκική εταιρεία του βλήματος είναι η Roketsan και στο διαδίκτυο κυκλοφόρησαν ήδη κάτι σαν διαφημίσεις (;) του βλήματος που απεικονίζουν… κτύπημα στην ελληνική Βουλή, προφανώς στο πλαίσιο του ψυχολογικού εκβιασμού που θέλει να περάσει η Άγκυρα!

Δείτε βίντεο από τη δοκιμαστική εκτόξευση του πυραύλου Bora-2/Tayfun που πραγματοποίησε η Άγκυρα από ένα αεροδρόμιο κοντά στην πόλη-λιμάνι, Ριζούντα

Το βλήμα φέρει πολεμική κεφαλή βάρους 470 kg υψηλής εκρηκτικότητας ή διασποράς και εκτοξεύεται κάθετα. Για την πλοήγησή του προς το στόχο, χρησιμοποιεί GPS και σύστημα αδρανειακής καθοδήγησης (INS).

Πηγή pronews

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.