ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

25 Φεβρουαρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ερντογάν πληγώνεται ανεπανόρθωτα Κάθε μέρα που περνάει μετράει ήττες στην Λιβύη – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

1 min read

Κάθε μέρα που περνάει, ο Ερντογάν μετράει ήττες στην πολυδιαφημιζόμενη εκστρατεία με αποστολή στρατευμάτων, οπλικών συστημάτων και Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών (UAV’s), που κατασκευάζει ο γαμπρός του.

Στον επίσημο λογαριασμό στο twitter του Στρατάρχη Χάφταρ, επικεφαλής του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (M.LNA) κάθε ημέρα κάνουν και από μία… πλάκα στους Τούρκους, που από τη στιγμή που έχουν πατήσει οι δυνάμεις τους στην Λιβύη μετρούν μόνο απώλειες.

Μεγαλύτερο πλήγμα στο γόητρο της Τουρκίας αλλά και του ίδιου του Ερντογάν είναι οι καταρρίψεις των UAV’s. Ιπτάμενες μηχανές που έχουν πολυδιαφημίσει ως το μακρύ χέρι της πολεμικής αεροπορίας της Τουρκίας, που μπορούν να φέρουν εις πέρας όλων των ειδών τις αποστολές. Μόνο που οι φωτογραφίες δείχνουν την σκληρή πραγματικότητα, με πιο πρόσφατη την κατάρριψη τριών UAV σε διάστημα λιγότερο των 6 ωρών, την Τετάρτη, 22 Απριλίου.

Μάλιστα, για ότι λένε, οι δυνάμεις του Χάφταρ, πάντα δίνουν στην δημοσιότητα και το ανάλογο οπτικό ή οπτικοακουστικό υλικό. Και δεν είναι ένα ούτε δύο αλλά πάνω από 25 τα TB2 Bayraktar που έχουν καταρριφθεί. Κι απ᾽ότι φαίνεται από τα ντοκουμέντα που δημοσιεύονται, η Τουρκία ξέμεινε από Bayraktar και στέλνει Anka-S τα οποία βρήκαν πάλι τρόπο να καταρρίπτουν οι δυνάμεις του Χαφτάρ.

Έγκυρα site που ασχολούνται με θέματα άμυνας παραθέτουν τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι οι δυνάμεις του Χάφταρ όντως έχουν καταρρίψει ΑΝΚΑ.

Ούτε τα θωρακισμένα

Αλλά και τα πολυδιαφημίζομενα τουρκικής κατασκευής θωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού φαίνεται ότι σκάνε σαν πυροτεχνήματα από τις επιθέσεις των δυνάμεων του Χάφταρ. Τα KIRPI έχουν αποδεδειγμένα αρκετές αδυναμίες, τις οποίες δεν μπορεί να καλύψει η εντυπωσιακή τους βαφή ούτε τα άγριας σχεδίασης φωτιστικά σώματα. Οι εικόνες με τα καμένα οχήματα είναι χαρακτηριστικές.

Τον «καρφώνουν» οι μισθoφόροι

Οργή κατά του καθεστώτος Ερντογάν και από τους στρατιώτες που πολεμούν στο πλευρό του Φαγιέζ Αλ Σάραζ, φορώντας τούρκικες στολές. Οι δυνάμεις του Χάφταρ έχουν καταφέρει να πιάσουν αιχμαλώτους αρκετούς από αυτούς, οι οποίοι είτε ομολογούν ότι είναι μισθοφόροι τζιχαντιστές από την Συρία είτε απλήρωτοι μισθοφόροι.

Δημοσίευση στα Social Media