ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ερντογάν: Πισώπλατη μαχαιριά οι ενέργειες των ΗΠΑ

1 min read
Πεπεισμένος ότι οι επιθέσεις στην τουρκική οικονομία θα συνεχιστούν εμφανίστηκε ο πρόεδρος της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που χαρακτήρισε τις πρόσφατες αμερικανικές ενέργειας, ως πισώπλατη μαχαιριά εναντίον της Αγκυρας.
Σε σημερινές του δηλώσεις, ο Ερντογάν προέβλεψε πάντως ότι η λίρα θα επιστρέψει σύντομα σε «λογικά επίπεδα», ύστερα από την ραγδαία υποχώρηση της ισοτιμίας του νομίσματος  έναντι του δολαρίου (1 δολάριο = τουρκικές λίρες).
Ο Ερντογάν που περιέγραψε εκ νέου την πτώση της λίρας ως αποτέλεσμα συνωμοσίας και όχι προΪόν οικονομικών παραγόντων, χαρακτήρισε «προδοσία» τη διάδοση ψευδών, όπως είπε, ειδήσεων για την οικονομία ενώ αναφερόμενος στις πρόσφατες αμερικανικές ενέργειες μίλησε για «μαχαιριά στην πλάτη της Άγκυρας».
Στο στόχαστρο τα social media
Νωρίτερα η εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης άνοιξε έρευνα κατά προσώπων που «θεωρούνται ύποπτα για πράξεις που απειλούν την οικονομική ασφάλεια», όπως μετέδωσε το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk.
Η Τουρκία έχει γίνει στόχος οικονομικής επίθεσης, σύμφωνα με την εισαγγελία που ανακοίνωσε την πρόθεσή της να κινηθεί δικαστικά κατά κάθε γραπτού και οπτικού ειδησεογραφικού υλικού , καθώς και κατά λογαριασμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που θεωρείται ότι εξυπηρετούν τους στόχους αυτής της επίθεσης.
Σε ανάλογο πνεύμα το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας ανακοίνωσε ότι λαμβάνει τα αναγκαία νομικά μέτρα κατά μέσων κοινωνικής δικτύωσης που κάνουν αναφορές στην συναλλαγματική ισοτιμία έναντι του δολαρίου και δημιουργούν «αρνητική αντίληψη για την οικονομία».
Σύμφωνα με το υπουργείο, από τις 7 Αυγούστου, εντοπίσθηκαν 346 λογαριασμοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που ανήρτησαν σχόλια για την αποδυνάμωση της λίρας «κατά προκλητικό τρόποι» και έκτοτε κινήθηκαν οι νομικές διαδικασίες.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.