ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

17 Απρίλιος 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ερντογάν Νέα πρόκληση Μίλησε για διαμοιρασμό των ενεργειακών κοιτασμάτων της Μεσογείου – ΒΙΝΤΕΟ

1 min read

Μετά τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, ο Ερντογάν συνεχίζει και την αναθεωρητική του ατζέντα για την περιοχή. Σε συνέντευξή του στο περιοδικό “Kriter” επαναφέρει την θέση της Άγκυρας για διαμοιρασμό των ενεργειακών κοιτασμάτων της Μεσογείου.

Έχοντας πραγματοποιήσει έναν από τους νεοοθωμανικούς του στόχους που ήταν η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, βάζοντας ένα ακόμα λιθαράκι στην ταφόπλακα του κοσμικού χαρακτήρα της Τουρκίας, ο Σουλτάνος Ερντογάν προχωρά την αναθεωρητική του ατζέντα εμμένοντας στον διαμοιρασμό των ενεργειακών κοιτασμάτων της Μεσογείου.

«Το λέω ξεκάθαρα. Δεν επιθυμούμε ένταση στη Μεσόγειο, η οποία υπήρξε ιστορικά λίκνο για διαφορετικούς πολιτισμούς. Αντιθέτως, πιστεύουμε ότι οι πόροι υδρογονανθράκων που πιστεύεται ότι υπάρχουν εκεί είναι μια ευκαιρία για ολόκληρη την περιοχή. Η πόρτα μας είναι ανοιχτή σε οποιαδήποτε προσφορά βασίζεται στη συνεργασία και τη δίκαιη κατανομή. Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με όλους βάσει αυτών των αρχών», δηλώνει ο Τούρκος Πρόεδρος.

Δείτε το βίντεο από το Mega:

Δημοσίευση στα Social Media