ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ερντογάν: «Η Ελλάδα είναι ανίκανη – Την χρησιμοποιούν ως δόλωμα ενάντια στην παγκόσμια δύναμη Τουρκία»

1 min read

Ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλία του στην Άγκυρα την Τρίτη, εξαπέλυσε για ακόμη μία φορά απειλές εναντίον της Ελλάδας, λέγοντας πως ξένες δυνάμεις την χρησιμοποιούν ως δόλωμα ενάντια σε μία «παγκόσμια δύναμη» όπως είναι η Τουρκία.

​Συγκεκριμένα, σήμερα Τρίτη (1/9) μιλώντας ενώπιον των δικαστών με αφορμή την έναρξη της νέας δικαστικής χρονιάς ο Ερντογάν φυσικά και αναφέρθηκε στην κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και κατηγόρησε για ακόμα μια φορά την χώρα μας.

Επιχειρώντας να συνδέσει την παρουσία του ενώπιον των δικαστών με την ένταση που υπάρχει στην ελληνική υφαλοκρηπίδα είπε: «Οι κινήσεις μας στην Ανατολική Μεσόγειο είναι κινήσεις για να αποδοθεί δικαιοσύνη».

Ο Τούρκος Πρόεδρος μίλησε απαξιωτικά για την Ελλάδα λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είναι αστείο να βλέπεις μια χώρα που πνίγεται σε μια κουταλιά νερό να θέλει να πλήξει την Τουρκία στην διεθνή αρένα».

«Πλέον ό,τι και να κάνουν, δεν μπορούν να μας σταματήσουν» τονίζει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υπογραμμίζοντας ότι «κουραστήκαμε με αυτό το παιχνίδι σκιών. Είναι αστείο (άλλες χώρες) να χρησιμοποιούν την Ελλάδα, που είναι ανίκανη, ως δόλωμα κατά μίας περιφερειακής και παγκόσμιας δύναμης όπως η Τουρκία».

Είπε ακόμα ότι η προσπάθεια κάποιων να εμποδίσουν την Τουρκία να πάρει το μερίδιό της από τα πλούτη της Μεσογείου που είναι δικαίωμα κάθε χώρας που βρέχεται από αυτήν είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα της σύγχρονης αποικιοκρατίας. 

Έκανε λόγο για επιθυμία ορισμένων να αγνοήσουν την ακτογραμμή της Τουρκίας, λαμβάνοντας υπόψη ένα νησί έκτασης 10 τετραγωνικών χιλιομέτρων, αναφερόμενος στο Καστελόριζο.

Υποστήριξε δε ότι αυτό είναι «η πιο ξεκάθαρη απόδειξη αδικίας», σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.