ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ερντογάν για Συρία: Θα συνεχίσουμε την καταδίωξη των πολιτοφυλακών των Κούρδων, παρά τις αντιρρήσεις Ρωσίας και Ιράν

1 min read

Μιλώντας στην τριμερή σύνοδο κορυφής, ο πρόεδρος της Τουρκίας Tayip Erdogan υποστήριξε ότι η κουρδική πολιτοφυλακή YPG (Δυνάμεις Προστασίας του Λαού) προσπαθεί να διχάσει τη Συρία, με τη στήριξη ξένων δυνάμεων και ότι θα ήταν προς όφελος του συριακού λαού να την «ξεφορτωθεί».
«Αυτό που αναμένουμε από τη Ρωσία και το Ιράν είναι η στήριξή τους απέναντι στην τρομοκρατία» επέμεινε ο Τούρκος πρόεδρος, αναφερόμενος στις κυριότερες κουρδικές ομάδες που δρουν στη βορειοανατολική Συρία, στα σύνορα με την Τουρκία, όπου απειλεί ότι θα εισβάλει.
Στη συνέχεια, έσπευσε να προσθέσει ότι η Τουρκία βλέπει πως οι δύο αυτές χώρες, Ρωσία και Ιράν,  αντιλαμβάνονται τις ανησυχίες της σε ό,τι αφορά την ασφάλειά της, όμως «τα λόγια δεν αρκούν». Πρόσθεσε ότι ο αγώνας της Τουρκίας εναντίον της YPG και άλλων πολιτοφυλακών θα συνεχιστεί, ανεξαρτήτως του ποιος τις στηρίζει.
Από το 2016 η Τουρκία έχει εισβάλλει τέσσερις φορές στη βόρεια Συρία, καταλαμβάνοντας εκτάσεις εκατοντάδων χιλιομέτρων και ο Erdogan πρόσφατα ανακοίνωσε θα εισβάλλει ξανά, προκειμένου να στοχοθετήσει ξανά τη YPG, παρά τις αντιρρήσεις της Ρωσίας και του Ιράν.
«Η διατήρηση της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας είναι πολύ σημαντική και οποιαδήποτε στρατιωτική επίθεση στη βόρεια Συρία θα βλάψει σίγουρα την Τουρκία, τη Συρία και ολόκληρη την περιοχή και θα ωφελήσει τους τρομοκράτες», δήλωσε από την πλευρά του ο θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Khamenei, απαντώντας στον Erdogan, ενώ ο Ιρανός πρόεδρος Reisi επανέλαβε ότι το Ιράν στηρίζει μια πολιτική λύση στη συριακή κρίση.
Υπενθυμίζεται ότι στη σύγκρουση της Συρίας η Ρωσία και το Ιράν είναι οι ισχυρότεροι υποστηρικτές του Σύρου προέδρου Bassar al Assad, ενώ η Τουρκία υποστηρίζει τους ισλαμιστές αντάρτες που πολεμούν τον Assad.
Από την άλλη μεριά η Τουρκία στοχοποιεί την κουρδική πολιτοφυλακή YPG, που αποτελεί βασικό τμήμα των υποστηριζόμενων από τις ΗΠΑ Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF). 
Η YPG ελέγχει μεγάλα τμήματα της βόρειας Συρίας και θεωρείται από την Ουάσιγκτον ως σημαντικός σύμμαχος κατά των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους.

www.bankingnews.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.