ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
16 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ερντογάν: Απειλεί για τα νησιά του Αιγαίου και ανακοινώνει αγωγό φυσικού αερίου στη Θράκη

1 min read

Δεν σταματά να κλιμακώνει τις απειλές η Άγκυρα, με τον τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να εκτοξεύει για μια ακόμη φορά σαφείς απειλές κατά της Ελλάδας, ανακοινώνοντας παράλληλα πως ετοιμάζει από κοινού με τη Ρωσία τη δημιουργία κέντρου διαμετακόμισης φυσικού αερίου στη Θράκη.

Ειδικότερα, από την Αστάνα, όπου μετείχε στη σύνοδο της Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι η Άγκυρα έχει προειδοποιήσει για την «παράνομη» όπως τη χαρακτήρισε στρατιωτικοποίηση των νησιών.

«Φυσικά, παρακολουθούμε τι έχει γίνει στην Αλεξανδρούπολη και σε διάφορα νησιά. Αλλά αν φορέσουμε τις πανοπλίες μας και λάβουμε τις προφυλάξεις μας, δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε. Έχουμε λάβει τα μέτρα μας, όλα είναι έτοιμα. Συνεπώς, κινούμαστε καταλλήλως. Ας το σκεφτούν καλά (στην Ελλάδα)».

Ο Τούρκος πρόεδρος επανέλαβε την απειλή ότι «μπορεί να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ», χωρίς να δίνει σαφές χρονοδιάγραμμα, υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα παραβιάζει τις διεθνείς συνθήκες.

Νωρίτερα, ο Ερντογάν ανακοίνωσε ότι  Ρωσία και Τουρκία σχεδιάζουν να δημιουργήσουν το κέντρο διαμετακόμισης φυσικού αερίουστην Θράκη, με τον τούρκο πρόεδρο να τονίζει ότι η «Θράκη είναι το καταλληλότερο σημείο για ένα τέτοιο έργο».

Να σημειωθεί ότι ο Ρώσος πρόεδρος έχει προτείνει τη δημιουργία ενός τέτοιου κέντρου στην Τουρκία, ώστε να προμηθεύεται αέριο η Ευρώπη, ενώ στη συνάντηση που είχε με τον Τούρκο ομόλογό του την Τετάρτη είχε πει ότι ένα διαμετακομιστικό κέντρο θα μπορούσε να βοηθήσει να ελεγχθούν οι τιμές της ενέργειας και να μη φτάνουν σε δυσθεώρητα ύψη.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε ακόμη ότι μαζί με τον Βλαντίμιρ Πούτιν «έχουμε δώσει οδηγίες στα αρμόδια υπουργεία Ενέργειας και Φυσικών Πόρων των δύο χωρών για να εργαστούν από κοινού για το σχέδιο. Θα κατασκευάσουμε το έργο εκεί (σ.σ. στη Θράκη)».

«Θα βρούμε το πιο κατάλληλο σημείο και ελπίζουμε ότι θα εγκαταστήσουμε το κέντρο διαμετακόμισης αερίου εκεί. Μπορεί να έχουμε εθνικό κέντρο διαμετακόμισης, αλλά αυτό θα είναι διεθνές», κατέληξε ο Ερντογάν.

Πηγή: Reuters, Bloomberg

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.