ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Έρχεται παράταση-ανάσα για τη ρύθμιση των 120 δόσεων

1 min read

Λίγο πριν την εκπνοή της προθεσμίας για τη ρύθμιση των 120 δόσεων, τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου, όπως όλα δείχνουν, θα δοθεί παράταση.

Και μπορεί τις τελευταίες ημέρες οι αιτήσεις να έχουν διπλασιαστεί από τις 230.000, που ήταν στις αρχές του μήνα, σε περίπου 500.000, με μια μέση ημερήσια αύξηση της τάξης των 35.000, αλλά τα αποτελέσματα δεν είναι ούτε τα αναμενόμενα, αλλά ούτε και ικανοποιητικά για το υπουργείο. Τα έσοδα στο μεταξύ είναι πολύ μικρότερα απ’ όσο υπολόγιζαν με αποτέλεσμα να υπάρχει προβληματισμός στο οικονομικό επιτελείο.

Το στατιστικά αυτά είναι απαραίτητα για το υπουργείο Οικονομικών, που θα χρειαστεί να πείσει για την παράταση τους θεσμούς, οι οποίοι εξ αρχής δεν ήθελαν αυτήν την μακροπρόθεσμη ρύθμιση.

Παράλληλα με τα προβλήματα στη ρύθμιση των 120 δόσεων για ληξιπρόθεσμες οφειλές είναι και τα προβλήματα στην άλλη ρύθμιση, αυτή που αφορά στις 120 δόσεις για οφειλές προς τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης. Εκεί υπάρχουν προβλήματα εκτός των άλλων και λόγω της κατάστασης που επικρατούσε διαχρονικά στα διάφορα ταμεία προ ΕΦΚΑ (επικουρικά και μη), ενώ όπως αποδεικνύεται, ακόμη και οι λύσεις που υλοποιήθηκαν πριν από λίγες ημέρες στην πλατφόρμα δεν καλύπτουν όλες τις περιπτώσεις, αφού υπάρχουν και πολλοί που δεν μπορούν να ολοκληρώσουν ούτε καν το πρώτο βήμα.

Οι ενώσεις φοροτεχνικών, καθώς και οι οργανώσεις επαγγελματιών θα ήθελαν να υφίσταται η παράταση ως το τέλος του χρόνου.

Όπως και να έχει, το ενδεχόμενο παράτασης επιβεβαιώθηκε και από τον κ. Κ. Μίχαλο, πρόεδρο του ΕΒΕΑ, που μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό τόνισε πως το πιθανότερο είναι να δοθεί η πολυπόθητη παράταση, που θα λύσει τα χέρια σε πολλούς οφειλέτες.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.