ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

1 Οκτωβρίου 2023

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Εργασία: Νέο εργασιακό νομοσχέδιο – Τι αλλαγές φέρνει

1 min read

Αλλαγές στα εργασιακά φέρνει το πρώτο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας που έχει ως βασικό άξονα την ενσωμάτωση της κοινοτικής οδηγίας για τα επικαιροποιημένα δικαιώματα των εργαζομένων.

Σε δημόσια διαβούλευση θα τεθεί σήμερα το εργασιακό νομοσχέδιο το οποίο ανάμεσα στα άλλα, ρυθμίζει το καθεστώς της παράλληλης εργασίας, αλλά και την κατάργηση του πέναλντι για τους συνταξιούχους που εργάζονται.

Τι αλλαγές φέρνει το νέο εργασιακό νομοσχέδιο

Ο εργατολόγος Γιάννης Καρούζος μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» για το νέο νομοσχέδιο, λέγοντας πως έχει τους εξής άξονες:

-Κύρωση της κρατικής οδηγίας 1152/2019 που αφορά στην υποχρέωση του εργοδότη να γνωστοποιεί εγγράφως τους όρους εργασίας εντός 7 ημερών.

-Καθιερώνει μια περίοδο δοκιμαστική έξι μηνών.

-Δυνατότητα πολλαπλής απασχόλησης.

«Το βασικό είναι πως ο εργοδότης δεν μπορεί να απαγορέψει να  δουλέψει κάποιος αλλού. Η συνολική απασχόληση μεταξύ πρώτου κα δεύτερου εργοδότη δεν θα ξεπερνά το 12 ώρες. Αναφορικά με τα ένσημα, θα παίρνεις ένα επιπλέον αλλά στην ουσία δεν υπάρχει κάποια ωφέλεια για τον εργαζόμενο. Ένα άλλο χαρακτηριστικό είναι η αυστηροποίηση των προστίμων που αφορά την κάρτα εργασίας. Κάτι καινούριο είναι το εξαήμερο και μόνο στις επιχειρήσεις 7ημερης λειτουργίας ή 6ημερης συνεχούς λειτουργίας», εξήγησε.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.