ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ερευνα της Κάπα Research για τα ΑμεΑ Οι Ελληνες τους αντιμετωπίζουν με προκατάληψη

1 min read

Η έρευνα της Καπα research για την 3η Δεκεμβρίου, την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ και την αντιμετώπιση των ανθρώπων αυτών από τους Ελληνες

ΑμεΑ σημαίνει άτομα με αναπηρία και, σύμφωνα με ανάλυση και σύνθεση δεδομένων εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο αριθμός τους ανέρχεται σε 37 εκατομμύρια άτομα – νούμερο που αντιστοιχεί στο 10% του πληθυσμού. Η 3η Δεκεμβρίου θεσπίστηκε και τηρείται από τα Ηνωμένα Έθνη ως Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ και εορτάζεται σε όλον τον πλανήτη, ευαισθητοποιώντας τους πολίτες και στοχεύοντας στην αύξηση του βαθμού ένταξης των ατόμων με αναπηρία σε κάθε πτυχή της πολιτικής, κοινωνικής, οικονομικής και πολιτιστικής ζωής. Με αφορμή, λοιπόν, την 3η Δεκεμβρίου, η εταιρεία ερευνών Κάπα Research δημοσιοποιεί σχετική έρευνα

Στην έρευνα που διεξήχθη σε άνδρες και γυναίκες, ηλικίας 17 ετών και άνω, σε 600 άτομα στις 13 περιφέρειες της χώρας, ηλικίας από 17 και άνω (άνδρες και γυναίκες), με τη μέθοδο τηλεφωνικών συνεντεύξεων και βάσει ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου, προκύπτουν τα εξής συμπεράσματα:

Η πλειοψηφία θεωρεί ότι η ζωή των ατόμων με αναπηρία ούτε βελτιώθηκε ούτε χειροτέρεψε, ενώ εκτιμάται πως τα ΑμεΑ γίνονται συχνά αποδέκτες κοινωνικών διακρίσεων.

Επίσης, οι περισσότεροι θεωρούν πως τα άτομα με αναπηρία αντιμετωπίζονται με προκατάληψη από την ελληνική κοινωνία, ενώ ακολουθούν αυτοί που πιστεύουν πως αντιμετωπίζονται με οίκτο και φιλανθρωπία.

Στην ερώτηση αν γνωρίζετε πως υπάρχει νόμος που απαγορεύει τις διακρίσεις εις βάρος των ατόμων με αναπηρία, η πλειονότητα, με 71%, απαντά «ναι», ενώ «όχι» απαντά ένα 21%.

Σε ό,τι αφορά τις πολιτικές κοινωνικής ένταξης, η συντριπτική πλειονότητα των συμπολιτών μας απαντά πως πρέπει να λαμβάνονται σχετικά μέτρα, 87%.

Τέλος, για το αν η οικονομική κρίσης αύξησε τα κρούσματα αρνητικών διακρίσεων σε βάρος των ατόμων με αναπηρία, το 58% απαντά θετικά, ενώ το 26% απαντά αρνητικά.

Δείτε τους πίνακες της έρευνας

capture.jpg
capture.jpg
capture.jpg
capture.jpg1_.jpg
capture.jpg2_.jpg
capture.jpg4_.jpg
untitle8d.jpg
untitled7.jpg

Για να δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα της έρευνας πατήστε εδώ

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.