ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Έρευνα για πιθανό κίνδυνο θρομβώσεων και με το εμβόλιο της Johnson Johnson

1 min read
  • Στο «μικροσκόπιο» του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ) για την πιθανότητα εκδήλωσης σπάνιων περιστατικών θρομβώσεων μπαίνει και το εμβόλιο της Johnson & Johnson, με την ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή να ανακοινώνει ότι ερευνά τέσσερα σοβαρά περιστατικά.

Σε σχετική ανακοίνωσή του σήμερα, Παρασκευή 9 Απριλίου, ο ΕΜΑ ενημερώνει ότι η αρμόδια επιτροπή PRAC έχει ξεκινήσει την αξιολόγηση σήματος ασφαλείας για τέσσερις αναφορές θρομβοεμβολικών επεισοδίων (σχηματισμός θρόμβων αίματος που καταλήγουν στην απόφραξη αγγείου) σε εμβολιασθέντες με το σκεύασμα της Johnson & Johnson.

  • Ένα εκ των τεσσάρων περιστατικών ήταν θανατηφόρο.

Το εμβόλιο χρησιμοποιείται προς το παρόν μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες, με άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης.

Έλαβε το «πράσινο φως» της ΕΕ στις 11 Μαρτίου κατόπιν της θετικής γνωμοδότησης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ). Η διάθεσή του δεν έχει ξεκινήσει ακόμη στα κράτη-μέλη της Ένωσης, αλλά αναμένεται εντός των επόμενων εβδομάδων.

Ο ΕΜΑ υπογραμμίζει ότι από τις υπάρχουσες αναφορές επί του παρόντος δεν είναι σαφές εάν υφίσταται αιτιώδης συσχέτιση των περιστατικών θρομβώσεων με το εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Τα περιστατικά ερευνώνται από την επιτροπή PRAC, η οποία θα αποφανθεί εάν κρίνεται απαραίτητη κανονιστική ενέργεια, η οποία συνήθως συνίσταται στην ενημέρωση των πληροφοριών προϊόντος.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters μεταδίδει ότι δεν κατέστη άμεσα εφικτή η επικοινωνία με την Janssen-Cilag -ευρωπαϊκή θυγατρική του αμερικανικού φαρμακευτικού κολοσσού J&J- για κάποιο σχόλιο.

Το εμβόλιο της Johnson & Johnson είναι το τέταρτο που έχει λάβει την έγκριση της ευρωπαϊκής ρυθμιστικής αρχής μετά των Pfizer-BioNTech, AstraZeneca-Οξφόρδης και Moderna.

Είναι μονοδοσικό και δεν απαιτεί πολύ χαμηλές θερμοκρασίες για τη συντήρησή του.

Συνιστάται για χορήγηση σε άτομα άνω των 18 ετών, βάσει της οδηγίας του Eυρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.