ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
20 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ερευνα από ΕΛ.ΑΣ. και Πυροσβεστική την αίτια της πυρκαγιάς στον υποσταθμό του Ασπρόπυργο της ΔΕΗ (βίντεο)

1 min read

Βραχυκύκλωμα σε έναν από τους τέσσερις αυτομετασχηματιστές του Κέντρου Υπερυψηλής Τάσης Κουμουνδούρου (ΚΥΤ), στον Ασπρόπυργο, είναι η αιτία που προκάλεσε την πυρκαγιά και έθεσε εκτός λειτουργίας το ΚΥΤ, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του ΑΔΜΗΕ.

Ποιες περιοχές επηρεάστηκαν

Η πυρκαγιά, όπως ανακοίνωσε ο Διαχειριστής, εκδηλώθηκε στις 23.05 της Κυριακής και από τη βλάβη που προκλήθηκε επηρεάστηκαν το κέντρο της Αθήνας, ο Πειραιάς, περιοχές της Δυτικής Αττικής καθώς και της Πελοποννήσου.

Πιο συγκεκριμένα, στην Αττική η λειτουργία του δικτύου επανήλθε εντός 40 λεπτών και στην Ανατ. Πελοπόννησο εντός 55 λεπτών, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο και δεν κινδύνευσαν ζωές, σύμφωνα με την Πυροσβεστική. Ωστόσο, δεκάδες κλήσεις δέχθηκε το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΚΑΒ από πολίτες που χρησιμοποιούν συσκευές οξυγόνου κατ’ οίκον.

Βοήθεια για τις συσκευές οξυγόνου

Λόγω της διακοπής ρεύματος οι πολίτες ζητούσαν βοήθεια ώστε να συνεχιστεί η λειτουργία των συσκευών οξυγόνου για να μην κινδυνεύσει η ζωή τους.


Συναγερμός στην Πυροσβεστική

Από την έκρηξη και την πυρκαγιά στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Κουμουνδούρου σήμανε συναγερμός στην Πυροσβεστική.

Στην περιοχή έσπευσαν 12 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα και ρίχτηκαν στη μάχη της κατάσβεσης ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, σημειώνονταν συνεχείς εκρήξεις.

Στον τόπο του συμβάντος μετέβησαν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ Μάνος Μανουσάκης .

Διακοπή της ηλεκτροδότησης αναφέρθηκε σε Πειραιά, Κερατσίνι, Νίκαια, Πέραμα, Ελευσίνα, Μοσχάτο, Χαϊδάρι, Περιστέρι, Αιγάλεω, Νέα Σμύρνη, Αλιμο, Αγιο Δημήτριο, Δάφνη, Εξάρχεια, Μέγαρα, Σαλαμίνα.


Επίσης, χωρίς ρεύμα έμειναν, Κόρινθος, Αργολίδα, Καλαμάτα, Αργος, ενώ διεκόπη η ηλεκτροδότηση σε Αίγινα και Σπέτσες.


Σε αρκετές περιοχές η διακοπή ρεύματος κράτησε περίπου μισή ώρα και σταδιακά το ρεύμα επανήλθε.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.