ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

1 Μαρτίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Έρευνα: Ανήλικοι γίνονται σατανιστές και ναζιστές μέσω διαδικτύου Καμπανάκι κινδύνου

1 min read

Τον κώδωνα του κινδύνου χτυπάει νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στη Βρετανία, σύμφωνα με την οποία νεαρά άτομα, ακόμα και παιδιά ηλικίας 13 ετών, γίνονται μέλη ναζιστικών ομάδων που στρέφονται όλο και περισσότερο προς τον σατανισμό.

Η έρευνα, σύμφωνα με την Telegraph, ανακάλυψε μια «ανησυχητική» τάση μεταξύ των ακροδεξιών που είναι «όλο και πιο ακραίοι και νεότεροι», με επικίνδυνες ιδεολογίες και βρίσκουν ο ένας τον άλλο μέσω του διαδικτύου.

Ο Μάθιου Κόλινς, ερευνητής της ομάδας «Hope Not Hate» (ελπίδα, όχι μίσος), που δημοσίευσε την έκθεση, δήλωσε ότι οι αναδυόμενες ομάδες αποτελούνται από «έξυπνους, χωρίς ηθική νέους» που συναντώνται σε κρυμμένες περιοχές του διαδικτύου και ενθαρρύνουν ο ένας τον άλλον να γίνει πιο ακραίος.

Συγκεκριμένα, σημείωσε: «Ως αποτέλεσμα, βλέπουμε ολοένα και περισσότερο τον σατανισμό και τη λευκή τζιχάντ. Είναι σχεδόν σαν ο Χίτλερ δεν μην είναι αρκετά ακραίος για αυτούς πια. Δεν είναι σαν τις παραδοσιακές ακροδεξιές ομάδες – είναι σίγουρα πιο περίπλοκες και βρίσκουν ο ένας τον άλλον σε ιστοσελίδες τυχερών παιχνιδιών και τέτοια πράγματα».

Οι Υπηρεσίες Ασφαλείας προειδοποίησαν για μια αυξανόμενη απειλή από την άκρα δεξιά μετά την επίθεση στο πάρκο του Finsbury Park και τη δολοφονία του βουλευτή Τζο Κοξ.

Η έκθεση του State of Hate 2019 διαπίστωσε ότι ορισμένες από τις πιο ακραίες ομάδες στη Βρετανία σήμερα επηρεάζονται από το «Τάγμα των Εννέα Γωνιών (O9A), αναμφισβήτητα την πιο ακραία ναζιστική ομάδα σατανισμού στον κόσμο».

Λέει ότι η «φιλοσοφία της διαμορφώνει πιθανώς την πιο ακραία ναζιστική ομάδα που έχουμε δει εδώ και δεκαετίες».

Η ομάδα O9A, η οποία λειτουργεί από τη δεκαετία του ‘60 και πράττει αποκρυφιστικές τελετουργίες υπό την καθοδήγηση ενός «ιερέα», υποστηρίζει την καταστροφή της κοινωνίας από το εσωτερικό και τη «σφαγή» των ανθρώπων.

Ο Νίκ Λόουλες, ιδρυτής της οργάνωσης «ελπίδα όχι μίσος», γράφει στην έκθεση: «Στην εποχή του διαδικτύου, καθώς οι εξτρεμιστές από όλο τον κόσμο μιλούν σε απευθείας σύνδεση, επιδιώκοντας να περάσουν τις πιο ακραίες θέσεις και ιδέες, το O9A τείνει αναμφισβήτητα να γίνει η πιο ορατή επιρροή».

Πολλές από τις αναδυόμενες ομάδες έχουν συνδέσμους με την Εθνική Δράση, την απαγορευμένη εξτρεμιστική ομάδα που διαλύθηκε πέρυσι, όταν 13 μέλη καταδικάστηκαν, σύμφωνα με την έκθεση.


Δημοσίευση στα Social Media