ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
20 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Έρευνα της ΕΛΑΣ στην «Κιβωτό του Κόσμου» Καταγγελία 15χρονου για ασέλγεια

1 min read

Προκαταρκτική έρευνα σε τουλάχιστον 5 δομές της «Κιβωτού του Κόσμου» διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων, με εντολή του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, έπειτα από σειρά καταγγελιών για περιστατικά κακοποίησης και ασέλγειας σε βάρος ανηλίκων.

Το κουβάρι των σοκαριστικών αναφορών που έρευνα η ΕΛ.ΑΣ., άρχισε να ξετυλίγεται έπειτα από καταγγελία στο Συνήγορο του Πολίτη για περιστατικό ξυλοδαρμού στη δομή του Βόλου. Η έρευνα βρίσκεται στο στάδιο των καταθέσεων, ενώ οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, έχουν ζητήσει τη διενέργεια ιατροδικαστικών εκθέσεων για να διαπιστώσουν τη βασιμότητα των καταγγελιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας 15χρονος σήμερα, πρώην φιλοξενουμενούμενος της δομής, σε κατάθεση του στους αστυνομικούς, ανέφερε πως είχε πέσει θύμα συστηματικής ασέλγειας από πρόσωπο της οργάνωσης, που τον παρενοχλούσε για σχεδόν δύο χρόνια. Ο εφιάλτης που περιγράφει ο 15χρονος, φέρεται να ξεκίνησε το 2020 και συνεχίστηκε μέχρι τον περασμένο Γενάρη.

Ο νεαρός ανέφερε στις αρχές περιστατικά ασέλγειας που εκτυλίχθηκαν τόσο σε δομή του Βόλου, όσο και της Καλαμάτας. Όπως υποστήριξε ο 15χρονος, το καταγγελλόμενο πρόσωπο τον έπεισε να μετακινηθεί από την Αθήνα στις δομές τις επαρχίας με το πρόσχημα της οικονομικής στήριξης και εκεί άρχισε να ασελγεί σε βάρος του και να του συμπεριφέρεται με εξευτελιστικό τρόπο.

Μάλιστα σύμφωνα με τα όσα ισχυρίστηκε ο νεαρός, ο συγκεκριμένος άνδρας, τον εκβίαζε απειλώντας τον πως αν μιλούσε θα έκοβε τις παροχές και το επίδομα που έπαιρνε η ανήμπορη μητέρα του. Παράλληλα ο 15χρονος, φέρεται να έδωσε λίστα και με άλλα παιδιά της δομής που είχαν πέσει θύματα του ίδιου προσώπου. Μετά και τις συγκεκριμένες αναφορές, στο κάδρο των ερευνών βρίσκονται όλες οι δομές της «Κιβωτού του Κόσμου», σε Κολωνό, Πειραιά, Χίο, Ιωάννινα, Βόλο και Καλαμάτα.

ieidiseis

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.