ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
20 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Έρευνα Εθνικής Αρχής Διαφάνειας: «Στο κόκκινο» η διαφθορά Πρωτιά στη «μαύρη λίστα για ΜΜΕ, στην 6η θέση η Δικαιοσύνη

1 min read

Αίσθηση προκαλούν τα ευρήματα έρευνας της Εθνική Αρχή Διαφάνειας που δείχνει ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών θεωρεί ότι υπάρχουν φαινόμενα διαφθοράς στη χώρα, χαρακτηρίζοντας μάλιστα ότι κυριαρχούν σε πολύ μεγάλο και μεγάλο βαθμό στην καθημερινότητά τους.

Αυτό προκύπτει από την έρευνα της GPO για την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, όπου όπως αποκαλύπτεται, η Δικαιοσύνη διατηρεί υψηλό «σκορ» στην ύπαρξη διαφθοράς στο χώρο. Ενδεικτικό είναι πως κατατάσσεται στην 6η θέση μεταξύ 16 φορέων του δημοσίου βίου για τους οποίους οι πολίτες κλήθηκαν να απαντήσουν εάν διακρίνουν φαινόμενα διαφθοράς.

Σύμφωνα και με τον ιστότοπο dikastiko.gr, την πρώτη πεντάδα των «πρωταθλητών» της διαφθοράς, πριν τον τομέα της Δικαιοσύνης, κατατάσσουν οι πολίτες τα ΜΜΕ, την πολιτική, την πολεοδομία, τον δημόσιο τομέα και τις δημόσιες υπηρεσίες, καθώς και την Αυτοδιοίκηση.

Ειδικότερα, τα ΜΜΕ θεωρούνται διαφθαρμένα από το 85,5% των ερωτηθέντων, εικόνα που έρχεται να επιβεβαιώσει την κατρακύλα της ελευθεροτυπίας και της ανεξαρτησίας των ΜΜΕ επί κυβέρνησης Μητσοτάκη. Επιπλέον, το 66,7% χαρακτήρισε μεγάλο και πολύ μεγάλο το πρόβλημα διαφθοράς στη Δικαιοσύνη, με το 29,1% να απαντά πως είναι μέτριο ή μικρό και μόλις το 2% ότι δεν υπάρχει.

Ερωτηματολόγιο ΕΑΔ

Στον αντίποδα, λιγότερο εκτεταμένα πιστεύουν οι πολίτες ότι είναι τα φαινόμενα διαφθοράς στον χώρο της Εκκλησίας, της Αστυνομίας, της Παιδείας, του Πολιτισμού, ενώ καλύτερη εικόνα έχουν οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, όπου μόνο το 26% πιστεύει ότι υπάρχει διαφθορά σε μεγάλο βαθμό.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.