ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

25 Σεπτεμβρίου 2023

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Έρχονται Νέες αυξήσεις σοκ στα τιμολόγια του ρεύματος

1 min read

Αντί να μαζεύουμε άνθη για το στεφάνι της Πρωτομαγιάς, μάλλον θα μαζεύουμε… κεριά που θα είναι πιο χρήσιμα, αφού έρχεται νέο, το τρίτο κατά σειρά από τον Σεπτέμβριο, πακέτο αυξήσεων στα τιμολόγια του ρεύματος!

Οι αυξήσεις αφορούν στις «ρυθμιστικές χρεώσεις», οι οποίες είναι κοινές για όλους τους παρόχους και έρχονται για να μας… σβερκωθούν. Αναπροσαρμόζονται λοιπόν προς τα πάνω τα τέλη δικτύου, που εισπράττονται από τους λογαριασμούς ρεύματος και καταλήγουν στον ΔΕΔΔΗΕ.

Οι αναπροσαρμογές αυτές θα επιβαρύνουν τον τελικό λογαριασμό ρεύματος για ένα μέσο νοικοκυριό κατά 7,5%! Από τα 98 ευρώ που χρεωνόταν, από την 1η Μαΐου και έως τα τέλη του 2023 θα φτάσει τα 174 ευρώ ετησίως.

Παράγοντας που οδήγησε σε μεγάλες αυξήσεις στα τέλη δικτύου είναι η νέα μεθοδολογία που εφαρμόζει η ΡΑΕ για τον υπολογισμό των χρεώσεων. Μέχρι σήμερα το μεγαλύτερο ύψος των χρεώσεων αντιστοιχούσε σε ποσοστό 80% στις καταναλώσεις και 20% στην ισχύ (μονοφασική – τριφασική). Από την Πρωτομαγιά, η χρέωση ισχύος αναπροσαρμόζεται στα 4,434 ευρώ ανά KVA ανά έτος από 0,52 ευρώ σήμερα και η χρέωση ενέργειας μειώνεται στα 0,01415 ευρώ/kWh από 0,0213 ευρώ/kWh.

Τα τέλη δικτύου υπερτριπλασιάζονται και για τις επιχειρήσεις μέσης και χαμηλής τάσης.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.