ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Έρχεται παγκόσμιο σοκ -Ρωσικά ΜΜΕ: Η Κίνα θα επιτεθεί με πλήρη ισχύ – Ξεφορτώνεται χρεόγραφα των ΗΠΑ – Πεκίνο: “Πολιτική πανούκλα η Πελόζι, πυροδότησε νάρκη”

1 min read

Η Κίνα θα εξαπολύσει στρατιωτική επίθεση ευρείας κλίμακας το προσεχές διάστημα. Στην αποκάλυψη(;) αυτή προχωρούν ρωσικά ΜΜΕ τα οποίο τονίζουν πως “αυτό είναι αναπόφευκτο” δεδομένης της στάσης των ΗΠΑ.

Στο ίδιο μήκος κλίματος και κινεζικά κρατικά ΜΜΕ τα οποία “λούζουν” με κοσμητικά επίθετα την Νάνσι Πελόζι. Οι Κινέζοι παρομοιάζουν την επίσκεψη της Πελόζι σαν πυροδότηση νάρκης στα στενά της Ταϊβάν, η οποία έγινε στα κρυφά χαρακτηρίζοντας την Αμερικανίδα σαν κλέφτρα.

Είναι φανερό πως η κατάσταση πλέον έχει βγει εκτός ελέγχου και είναι δύσκολο έως αδύνατο να “συμμαζευτεί”.

Την παραδοχή αυτή κάνουν και οι Αμερικανοί.

Λευκός Οίκος ότι “η Κίνα θα χρησιμοποιήσει την επίσκεψη Πελόζι στην Ταϊβάν ως πρόσχημα για μέτρα κλιμάκωσης.

“Έχουμε δει ορισμένες ανακοινώσεις από τη ΛΔΚ τις τελευταίες λίγες ώρες που δυστυχώς είναι ακριβώς σύμφωνα με αυτό που περιμέναμε” ανέφερε ο Kirby του NSC, στην αίθουσα ενημέρωσης, τονίζοντας:

«Είμαστε έτοιμοι να διαχειριστούμε αυτό που επιλέγει να κάνει το Πεκίνο.

Η Κίνα χρησιμοποιεί την επίσκεψη της Πελόζι ως δικαιολογία για να δικαιολογήσει την εχθρική της προσέγγιση στα στενά της Ταϊβάν.

 Υποστηρίζουμε την Ταϊβάν και θα υπερασπιστούμε τον Ινδο-Ειρηνικό”.

Ο πρεσβευτής της ΕΕ στην Κίνα, Χόρχε Τολέδο, δήλωσε ότι σε περίπτωση επίθεσης του PLA στην Ταϊβάν, «η ΕΕ, μαζί με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους της, θα λάβουν παρόμοια ή και μεγαλύτερα μέτρα από αυτά που ελήφθησαν κατά της Ρωσίας».

Και η ΕΕ παραδέχεται πως υπάρχουν αυξημένες πλέον πιθανότητες κινεζικής επίθεσης!

Ταυτόχρονα, ο Κινέζος υφυπουργός Εξωτερικών Xie Feng κάλεσε τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Κίνα Nicholas Burns για να διαμαρτυρηθεί για την επίσκεψη της προέδρου της Βουλής των ΗΠΑ Ν.Πελόζι στην Ταϊβάν, μια σοβαρή πρόκληση και παραβίαση της αρχής της μίας Κίνας

Η φύση της επίσκεψης Πελόζι είναι εξαιρετικά μοχθηρή και η συνέπεια είναι πολύ σοβαρή. Η κινεζική πλευρά δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια, είπε ο Xie στον Burns.

Ο Κινέζος Πρέσβης στις Ηνωμένες Πολιτείες, Τσιν Γκανγκ, είπε στο CNN πριν από λίγα λεπτά:

«Η απάντησή μας θα είναι σταθερή, ισχυρή και σθεναρή» τόνισε

Όλα δείχνουν προς την στρατιωτική απάντηση!

Ρωσικά ΜΜΕ: Θα ακολουθήσει απάντηση της Κίνας

Ρωσικά ΜΜΕ μιλούν για 100% επικείμενη στρατιωτική δράση της Κίνας. Αναφέρουν χαρακτηριστικά:

“Η αμερικανική πολιτική προκλήσεων, που εφαρμόστηκε νωρίτερα στην Ουκρανία, αναμένεται να φτάσει και στην Ταϊβάν. Προφανώς, η επίσκεψη της Νάνσι Πελόζι στην Ταϊπέι δεν είναι ιδιωτική πρωτοβουλία της ηλικιωμένης προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, αλλά μια προγραμματισμένη ενέργεια του Λευκού Οίκου.

Πρέπει να παραδεχθούμε ότι το Πεκίνο δεν ήταν καν κοντά στο να σχεδιάσει να καταρρίψει ένα αεροπλάνο που μετέφερε το τρίτο πρόσωπο στην ιεραρχία του πολιτικού συστήματος των ΗΠΑ (μετά τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο). Παρόλο που η επίσκεψη της Πελόζι στην Ταϊβάν αποτελεί κατάφωρη παραβίαση της κυριαρχίας της Κίνας, η δολοφονία ενός τόσο υψηλού προφίλ πολιτικού είναι κήρυξη πολέμου.

Η απάντηση του Πεκίνου θα ακολουθήσει, είναι εξ ορισμού αναπόφευκτη, αλλά θα γίνει λίγο αργότερα. Οποιαδήποτε στρατιωτική επιχείρηση απαιτεί χρόνο προετοιμασίας. Προφανώς, το κινεζικό Γενικό Επιτελείο το σχεδίασε εδώ και πολύ καιρό, αλλά τέτοια σχέδια δεν περιορίζονται μόνο στον στρατό.

Θυμηθείτε ότι λίγα χρόνια πριν από την “ρωσική ειδική στρατιωτική επιχείρηση”, η Ρωσία απέσυρε τα αποθέματά της σε χρυσό και συνάλλαγμα από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Κίνα θα χρειαστεί να κάνει το ίδιο, η οποία, παρεμπιπτόντως, κατέχει χρεόγραφα των ΗΠΑ αξίας 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων.

Ακόμη και η πρώτη οικονομία στον κόσμο δεν έχει την πολυτέλεια να χάσει τόσο μεγάλα αποθέματα.

Επιπλέον, ο ίδιος ο κινεζικός στρατός δεν είναι έτοιμος για μια επιχείρηση πλήρους κλίμακας για την επιστροφή της Ταϊβάν. Παρά την ισχύ του που απέκτησε τα τελευταία 10 χρόνια, το κινεζικό ναυτικό δεν έχει αρκετά μεγάλα αποβατικά πλοία, την κύρια δύναμη κρούσης για μάχες στο νησί.

Αναμφίβολα, η προκλητική επίσκεψη της Πελόζι στην Ταϊπέι απλώς θα επισπεύσει τις προετοιμασίες του Πεκίνου για την δυναμική επιστροφή της Ταϊβάν. Το ίδιο έκαναν οι ΗΠΑ και στην Ουκρανία, η Ουάσιγκτον δημιούργησε όλες τις προϋποθέσεις ώστε η Ρωσία να αποφασίσει για στρατιωτική επέμβαση.

Και ούτε η Ρωσία ούτε η Κίνα έχουν άλλο δρόμο.

Η απάντηση της Κίνας στην προκλητικότητα των ΗΠΑ στην Ταϊβάν θα ακολουθήσει αναπόφευκτα.

Πριν λίγο η κινεζική κρατική τηλεόραση έδειξε πλάνα της στρατιωτικής κινητοποίησης του PLA. Ο κινεζικός Στρατός φαίνεται πως κινητοποιεί όλο το οπλοστάσιο ακόμη και τα μαχητικά J-20

Επί του παρόντος, και οι τρεις Στρατιές υπό τη Διοίκηση Ανατολικού Θεάτρου του PLA, δηλαδή η 71η, η 72η και η 73η φαίνονται αρκετά ενεργά.

Πηγή warnews247

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.