ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Έρχεται νομοθετικό πλαίσιο πριν κάνουν τη ζωή μας… (ηλεκτρικό) πατίνι – Κριτήριο η ταχύτητά τους

1 min read

Και ενώ οι δρόμοι της Ελλάδας και κυρίως της πρωτεύουσας έχουν γεμίσει με ηλεκτρικά πατίνια, ήρθε η ώρα το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών να βάλει τάξη σε μια σειρά ζητημάτων, που σχετίζονται με την κυκλοφορία τους στους δρόμους της πόλης.

Όπως είναι φυσικό, εφόσον τα δίτροχα μπήκαν πρόσφατα στη ζωή μας, δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο που να διέπει την κυκλοφορία τους, και, ως εκ τούτου, εγείρονται ζητήματα, όχι μόνο ασφάλειας, αλλά και πρακτικά, όπως αυτό της στάθμευσης.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, λοιπόν, το νομοθετικό πλαίσιο που θα ρυθμίσει όλο το κανονιστικό πλαίσιο για την αγορά, την ασφάλεια και τη χρήση στις πόλεις όλων των μικροοχημάτων, όπως τα πατίνια ή τα skate rollers, αναμένεται τους επόμενους μήνες.

Ανάλογα με πόσα χλμ πιάνουν

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κανόνες χρήσης των ηλεκτρικών πατινιών θα προκύψουν ανάλογα με τις ταχύτητες που «πιάνουν».
Έτσι, σύμφωνα με το υπουργείο Μεταφορών, ο διαχωρισμός θα γίνει ως εξής: τα πατίνια που μπορούν να κινούνται μέχρι 6 χιλιόμετρα/ώρα και τα πατίνια με ταχύτητα έως 25 χιλιόμετρα/ώρα. Στην πρώτη κατηγορία, τα πατίνια θα λογίζονται ως πεζοί, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους περιορισμούς στην κυκλοφορία τους, ενώ στη δεύτερη κατηγορία τα πατίνια θα λογίζονται ως ποδήλατα και επομένως θα πρέπει να κινούνται στους δρόμους, όπως τα ποδήλατα και όχι σε δρόμους που η επιτρεπόμενη ταχύτητα είναι πάνω από 50 χιλιόμετρα/ώρα, δηλαδή στις λεωφόρους.

Σημειώνεται πως σε ό,τι αφορά τα ταχύτερα πατίνια (άνω των 25χλμ./ώρα), αυτά θα υπόκεινται σε πολύ αυστηρότερο πλαίσιο, το οποίο θα αφορά την προσαρμογή τους στο όριο ταχύτητας, διαφορετικά, ενδέχεται, να μην έχουν δυνατότητα κυκλοφορίας στους δρόμους με τόσο υψηλή ταχύτητα.

Όπως έχει τονίσει και από το βήμα της Βουλής ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης, η νομοθετική παρέμβαση θα αναφέρεται:

  1. Στα τεχνικά χαρακτηριστικά των οχημάτων αυτών
  2. Στη δυνατότητα εξακρίβωσής τους, τους χώρους και τις οδούς της χρήσης τους
  3. Τυχόν επιπλέον απαιτήσεις για τη χρήση τους

«Επιπλέον, θα υπάρξει σύνταξη και εισήγηση κανονιστικού πλαισίου που αφορά και την εποπτεία της αγοράς των οχημάτων αυτών και των εξαρτημάτων, διότι δεν αναφερόμαστε μόνο στο θέμα της μετακίνησης. Πρέπει να δούμε την αγορά, τα πρότυπα και τα εξαρτήματα, όπως επίσης και τυχόν διαδικασία ανάπτυξης διαδικασιών που σχετίζονται με την ασφάλεια των προϊόντων αυτών», είχε πει ο υφυπουργός.

Δείτε επίσης: Προχωρά η μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης! Πόσο λιγότερα θα πληρώσετε;

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.