ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

5 Δεκεμβρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Έρχεται νέο μερικό lockdown – Για πόσο ακόμα οι πολίτες θα ανέχονται τα ψέματα;

1 min read

Η αύξηση των κρουσμάτων έχει φέρει αμηχανία και νευρική κρίση στην κυβέρνηση.

Από την μια η πίεση των «ειδικών» για νέα μέτρα από την άλλη η υπόσχεση που έχει δώσει στην κοινωνία και κυρίως στους εμβολιασμένους για μη επαναφορά του μέτρου τoυ γενικού lockdown. H κυβέρνηση είναι φανερό πως δεν γνωρίζει πως να κινηθεί. Την ίδια στιγμή ένα νέο lockdown μοιάζει πιο πιθανό παρά ποτέ, όσο και αν στελέχη της  κυβέρνησης δημοσίως ξορκίζουν αυτό ενδεχόμενο. 

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες, στην  κυβέρνηση μελετούν  για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό να επαναφέρουν από την ερχόμενη εβδομάδα το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τη 1 το βράδυ μέχρι τις 7 το πρωί για τις περιοχές που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα και βρίσκονται στο βαθύ «κόκκινο».

Οι ίδιες πηγές λένε μάλιστα ότι αυτή την πρόταση έχουν καταθέσει οι επιστήμονες εδώ και αρκετό καιρό αλλά το Μέγαρο Μαξίμου ήταν αρνητικό καθώς η όλη ιστορία παρέπεμπε σε lockdown.

Οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν την επόμενη εβδομάδα αλλά όσο τα κρούσματα εμφανίζονται να αυξάνονται και ο αριθμός των διασωληνωμένων να μεγαλώνει η επαναφορά του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας θεωρείτε πολύ πιθανή.

Φυσικά στην κυβέρνηση γνωρίζουν ότι μια τέτοια απόφαση πρακτικά σημαίνει διάψευση του αφηγήματος του «τείχους ανοσίας», διάψευση της υπόσχεσης «ποτέ ξανά lochkdown» και τελικά συνιστά εμπαιγμό και μάλιστα χοντρό, προς τους εμβολιασμένους.  Ίσως όμως να πιστεύουν ότι με τις καλές επικοινωνιακές τους άκρες – με κάποιο νέο «πακέτο Πέτσα» ενδεχομένως- θα καταφέρουν να αποκοιμίσουν και πάλι τους πολίτες.

  • Για πόσο θα ανέχονται οι πολίτες τα κυβερνητικά ψέματα;  «Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια» λέει μια παροιμία. Ήδη η κυβέρνηση εξαπατά όσους πίστεψαν τις υποσχέσεις της, καλώντας τους να κάνουν  και τρίτη δόση εμβολίων αλλιώς δεν θα ισχύουν τα πιστοποιητικά τους. Και μετά ποιος ξέρει; Ίσως να χρειαστεί και τέταρτη(στις ΗΠΑ ήδη συζητιέται και αυτό το σενάριο)… 

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.