ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

7 Οκτωβρίου 2022

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Έρχεται η τρίτη δόση εμβολίου – Πότε θα χορηγηθεί και σε ποιους

1 min read

Ο εμβολιασμός κατά του COVID-19 δεν αναμένεται να τελειώσει με δύο δόσεις εμβολίου, αλλά όλα δείχνουν ότι έρχονται και άλλες…

  • «Σε περίπου ένα με ενάμιση μηνά θα δοθούν οι οδηγίες για τη χορήγηση της τρίτης δόσης σε όσους είχαν εμβολιαστεί στην πρώτη φάση του εμβολιασμού», εκτίμησε η πρόεδρος των Νοσοκομειακών γιατρών, Ματίνα Παγώνη.

Παγώνη: Ποιοι θα πρέπει να εμβολιαστούν με τρίτη δόση

Η Ματίνα Παγώνη σημείωσε ότι ενδεχομένως να μη χρειαστούν όλοι να λάβουν τρίτη δόση. Για όσους εμβολιάζονται την παρούσα περίοδο είπε ότι θα χρειαστούν την τρίτη δόση περίπου μετά από ένα χρόνο.

Ποια η εικόνα των διασωληνωμένων

Η πρόεδρος των Νοσοκομειακών γιατρών αναφερόμενη στην κατάσταση των νοσοκομείων τόνισε ότι υπάρχει βελτίωση σε σχέση με τον κορωνοϊό, αλλά αργεί η αποκλιμάκωση του αριθμού των διασωληνωμένων ασθενών, επειδή χρειάζονται πολυήμερες νοσηλείες.

Πρόσθεσε ότι η πίεση που δέχεται το σύστημα είναι μεγάλη από άλλους ασθενείς. Σημείωσε μάλιστα πως οι τελευταίες εφημερίδες ήταν πολύ δύσκολες και όχι εξαιτίας του κορωνοϊού.

Τι θα γίνει με τις μάσκες

Σχετικά με τις μάσκες στις διακοπές, η Ματίνα Παγώνη τόνισε ότι οι πολίτες θα πρέπει να τις φορούν ειδικά σε περιπτώσεις συνωστισμού, όπως στα σοκάκια ενός νησιού, που όπως τόνισε, δεν ξέρεις ποιος είναι δίπλα σου.

Σημείωσε πως όταν οι εμβολιασμοί φτάσουν σε ένα ποσοστό 80% τότε οι πολίτες δε θα χρειάζεται να φορούν μάσκες, ούτε σε εσωτερικούς χώρους.

Δημοσίευση στα Social Media