ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
24 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Επιχείρηση Αντιτρομοκρατικής – Κουκάκι: Δίωξη για κακούργημα σε έναν από τους τρεις συλληφθέντες

1 min read

Κατηγορία για παράβαση του νόμου περί όπλων σε βαθμό κακουργήματος απήγγειλε ο Εισαγγελέας σε βάρος του 42χρονου ενοικιαστή της αποθήκης στο Κουκάκι που η αντιτρομοκρατική εντόπισε εκρηκτικά.

Στους δύο συγκατηγορουμένους του 42χρονου, έναν άνδρα και μία γυναίκα, ασκήθηκε δίωξη για πλημμεληματική παράβαση του νόμου περί όπλων.

Οι τρεις συλληφθέντες μετά τις επιχειρήσεις της αντιτρομοκρατικής οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα λίγο μετά τις 19:00 το απόγευμα κάτω από ισχυρή αστυνομική δύναμη. Και οι τρεις φορούσαν λευκά γιλέκα και χειροπέδες και συνοδεύονταν από ομάδα της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.

Οι κατηγορούμενοι λόγω συνάφειας της υπόθεσης αλλά και επειδή προβλέπεται η επιβολή περιοριστικών όρων και στο πλημμέλημα παραπέμφθηκαν στον ανακριτή από τον οποίο ζήτησαν και πήραν προθεσμία για τις απολογίες τους.

Τους τρεις κατηγορούμενους ανέμεναν στα δικαστήρια περίπου 40 άτομα που φώναζαν συνθήματα κατά την μεταγωγή τους στην Εισαγγελία . Οι συγκεντρωμένοι αποκλείστηκαν στην είσοδο των δικαστηρίων.

Το «οπλοστάσιο» που εντόπισε η Αντιτρομοκρατική

Εκρηκτικούς μηχανισμούς, πυροκροτητές, συμβατικούς και ηλεκτρικούς, φυσίγγια από καλάσνικοφ, πιστόλια καθώς και ηλεκτρονικούς υπολογιστές, tablet και άλλο ψηφιακό υλικό εντόπισε η αστυνομία στις έρευνες που πραγματοποίησε τόσο στη γιάφκα των συλληφθέντων στο Κουκάκι όσο και στις οικίες αυτών.

Αναλυτικά, σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση της αστυνομίας, από τις μέχρι τώρα έρευνες έχουν βρεθεί και κατασχεθεί:

Στην αποθήκη επί της οδού Αν. Ζίννη 16 στο Κουκάκι:

  • Επτά κυλινδρικές φύσιγγες εκρηκτικής ύλης, η κάθε μία βάρους περίπου 1, 6 κιλού (αμμωνίτιδα),
  • Δεκατέσσερις κοινοί πυροκροτητές, δύο ηλεκτρικοί πυροκροτητές, δύο πυροκροτητές Nonel, ένας κοινός πυροκροτητής που έχει μετατραπεί σε ηλεκτρικό, και πλήθος από φυσίγγια για τουφέκι Kalashnikov.

Στις οικίες των συλληφθέντων:

  • Πλήθος ψηφιακών πειστηρίων (ηλεκτρονικοί υπολογιστές tablet, φορητές μονάδες αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων), καθώς και δύο πιστόλια στο σπίτι ενός εξ αυτών.

Το σύνολο πειστηρίων που κατασχέθηκαν θα αποσταλεί στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών προκειμένου να διενεργηθούν οι σχετικές εργαστηριακές εξετάσεις.

Δείτε τις φωτογραφίες των ευρημάτων:

Οι τρεις συλληφθέντες

Οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας προχώρησαν από το απόγευμα της Τετάρτης, στις συλλήψεις δύο ανδρών ηλικίας 38 και 42 ετών και μίας γυναίκα 36 ετών, ύστερα από παρακολούθηση επτά μηνών.

Οι εκτιμήσεις των στελεχών της Αντιτρομοκρατικής τους συνδέουν με τρομοκρατική δράση, προσανατολισμένη προς την οργάνωση «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών», η οποία είναι γνωστή, μεταξύ άλλων, για τις εξής επιθέσεις:

– Ένοπλη επίθεση στην πρεσβεία του Ισραήλ στις 12/12/2014

– Βόμβα στα γραφεία του ΣΕΒ στο Σύνταγμα στις 24/11/2015

– Τοποθέτηση ισχυρής βόμβας έξω από τα γραφεία της τράπεζας Eurobank στην οδό Σαραντόζα στην Αθήνα στις 19/4/2017

– Βόμβα και πυροβολισμοί στο Εφετείο Αθηνών στις 22/12/2017

– Επίθεση στο κτίριο του «ΣΚΑΪ-Καθημερινή» στις 17/12/2018

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.