ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
20 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Επίτροπος Δικαιοσύνης ΕΕ: «Έχουμε ανοιχτά θέματα με την Ελλάδα για το Κράτος Δικαίου»

1 min read

«Έχουμε ζητήσει εξηγήσεις από την Ελλάδα, και λόγω της χρήσης του Predator» και θα λάβουμε υπόψη τα σχόλια της Επιτροπής PEGA, διαβεβαίωσε την Τετάρτη ο βέλγος Επίτροπος Δικαιοσύνης της Ευρωπαϊκής ‘Ενωσης, Ντιντιέ Ρέιντερς, απαντώντας στον ευρωβουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.–ΠΣ και της Ευρωομάδας The Left, Κώστα Αρβανίτη, και επιβεβαιώνοντας για μια ακόμη φορά πόσο ψηλά αξιολογεί η Κομισιόν την έρευνα της Επιτροπής, και φυσικά την επικείμενη μετάβασή της στην Αθήνα και τις επαφές που θα έχει κατά τη διάρκεια της ερευνητικής αποστολής της στη χώρα μας.

Απαντώντας στο εύλογο ερώτημα του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πώς θα αντιμετωπιστούν οι κυβερνήσεις που θα αδιαφορήσουν και δεν θα ενσωματώσουν τις συστάσεις, δήλωσε την πρόθεση της Επιτροπής να εξαντλήσει μεν τις διαδικασίες, αλλά να μη διστάσει να φτάσει ακόμη και στο Δικαστήριο της ΕΕ«Ακολουθούμε την αρχή της “μη Υπαναχώρησης”, οπότε προσπαθούμε να κάνουμε μία συζήτηση για να βελτιωθούν, αλλά αν χειροτερέψουν οι επιδόσεις τους γιατί έχουμε μια νέα νομοθεσία, κάποια μεταρρύθμιση, τότε πρέπει να δράσουμε και προσπαθούμε να δράσουμε και αν δεν τα καταφέρουμε στην αρχή, πάμε στο δικαστήριο».

Μάλιστα, αναφερόμενος στα σχέδια για την επόμενη, 4η έκθεση της Επιτροπής, δήλωσε την πρόθεσή της Κομισιόν να υπάρξει το 2023 «συζήτηση μαζί σας (…) όχι μόνο για τις συστάσεις στην τέταρτη έκθεση αλλά και (…) συζήτηση για την αξιολόγηση των όσων έλαβαν χώρα για να εφαρμόσουμε τις συστάσεις που έχουμε ήδη εκδώσει.»

Αξίζει να σημειωθεί πως από την πλευρά του ο Κώστας Αρβανίτης επέμεινε στην «μεγάλη εικόνα» σε όλη την έκταση της ΕΕ, χωρίς να περιορίζει τις αναφορές στα Ελληνικά ζητήματα: «Υπάρχει ένα θέμα λοιπόν γενικώς. Δεν είναι το πρόβλημα η Πολωνία μόνο. Δεν είναι η Ουγγαρία μόνο ή η Ελλάδα μόνο ή η Μάλτα. Έχουμε πρόβλημα. Αυτό είναι σαφές».

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.