ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
20 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Επίθεση Τουρκίας σε Ελλάδα με αποστρατιωτικοποίηση, «Γαλάζια Πατρίδα», TCG Cesme δηλώσεις Ερντογάν

1 min read

Ολομέτωπη είναι η επίθεση της Τουρκίας στην Ελλάδα, την ώρα που η Αθήνα αναμένει από την Άγκυρα την ημερομηνία για το νέο γύρο των διερευνητικών επαφών!

Ο Τούρκος πρόεδρος έκανε δηλώσεις για «κόλπο της Σμύρνης», το τουρκικό Ναυτικό ετοιμάζεται για τη μεγάλη άσκηση “Mavi Vatan 2021” σε Αιγαίο και ν.α. Μεσόγειο, το Τσεσμέ συνεχίζει τις έρευνές του στο κεντρικό Αιγαίο ενώ η Τουρκία ζητά την αποστρατιωτικοποίηση Χίου και Ψαρών!

Την ίδια ώρα η σιωπούσα κυβέρνηση και το ΥΠΕΞ κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν, αναμένοντας με «ανυπομονησία» τον ορισμό των ημερομηνιών για το νέο γύρο των διερευνητικών επαφών!

Η άσκηση με την  ονομασία “Γαλάζια Πατρίδα” , στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο πρόκειται να διεξαχθεί μεταξύ 25 Φεβρουαρίου-7 Μαρτίου 2021!

Σε ανακοίνωση  του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, αναφέρεται  ότι η άσκηση “Mavi Vatan-2021”  ήταν μία από τις προγραμματισμένες ασκήσεις της Διοίκησης Ναυτικών Δυνάμεων.

Στην άσκηση, από τη Διοίκηση Ναυτικών Δυνάμεων θα έχουν συμμετοχή 82 πλοία, 5 αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας, 12 ελικόπτερα και μη επανδρωμένα αεροσκάφη, Πεζοναύτες, ομάδες ειδικών δυνάμεων, ελικόπτερα γενικής χρήσης και επιθετικά ελικόπτερα , F-16, F-4 και ιπτάμενα ραντάρ.

Ταυτόχρονα ο υδρογραφικός σταθμός της Σμύρνης εξέδωσε αναγγελία κατηγορώντας  την ελληνική πλευρά ότι η άσκηση του ΠΝ «παραβιάζει» το καθεστώς αποστρατικοποίησης που αφορά τη Χίο και τα Ψαρά, επικαλούμενη τη Συνθήκη της Λωζάννης του 1923.

Από την πλευρά του ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν μίλησε για τον «κόλπο της Σμύρνης» όπου δοκίμασαν την απογοήτευση όσοι επιχείρησαν να εισβάλλουν στην Ανατολία.  

«Η επίθεση κάποτε από ορισμένους στρατούς αποτέλεσε απόπειρα εισβολής απευθείας στα εδάφη μας.

Ο ενθουσιασμός να μας καταστήσουν αιχμαλώτους στην Ανατολία, που άρχισε με την εισβολή στη Σμύρνη, κατέληξε σε απογοήτευση, μέσα στον κόλπο της Σμύρνης.

Το έθνος μας, το οποίο μετέτρεψε τη συνθήκη των Σεβρών σε κουρελόχαρτο στον Πόλεμο της Ανεξαρτησίας, ενίσχυσε την παρουσία του στην Ανατολία.

Όσοι συνειδητοποίησαν ότι δεν μπορούσαν να εισβάλουν σε αυτήν την ιερή γη με τους στρατούς τους κατέφυγαν σε νέες ύπουλες μεθόδους», είπε.

Την ίδια ώρα το τουρκικό ερευνητικό σκάφος TCG Cesme συνεχίζει τις έρευνές του στο κεντρικό Αιγαίο, συνοδευόμενο από τουρκικά σκάφη, όπου το παρακολουθεί μόνο ένα σκάφος του ΛΣ και μάλιστα όταν το τουρκικό Ναυτικό στέλνει φρεγάτα για την προστασία του!

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.