ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
23 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Επίθεση κατά της Ελλάδας για το προσφυγικό-μεταναστευτικό από τους New York Times

1 min read

Μ΄ ένα μακροσκελές άρθρο που υπογράφουν τέσσερις συντάκτες, η αμερικανική εφημερίδα New York Times, αναφέρεται στα γεγονότα του Έβρου. Το άρθρο κάνει λόγο για μια “μυστική περιοχή” στα σύνορα του Έβρου, όπου όπως γράφουν “η Ελλάδα κρατά τους μετανάστες σε απομόνωση πριν τους επαναπροωθήσει στην Τουρκία”. Η αμερικανική εφημερίδα επικαλείται “ειδικούς που λένε ότι η όλη διαδικασία παραβιάζει το διεθνές δίκαιο”.

Το άρθρο δεν είναι φιλικό προς τη χώρα μας και εκμεταλλεύεται κάθε μεμονωμένο περιστατικό που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί εναντίον μας, όπως οι αχρείαστες βολές Λιμενικού κοντά σε φουσκωτή βάρκα με πρόσφυγες και μετανάστες. Θέμα που είχε θίξει το Militaire.gr από τη πρώτη στιγμή που έγινε αντιληπτό.

Δεν θα ΄ναι αυτό το μοναδικό εχθρικό άρθρο που θα ΄χει να αντιμετωπίσει η Ελλάδα. Θα υπάρξουν κι άλλες τέτοιες αντιδράσεις κι όχι μόνο από εφημερίδες. Γι΄ αυτό και είναι απαραίτητο να γίνει διαχείριση της κρίσης μόνο από τους επαγγελματίες των ΕΔ και των Σωμάτων Ασφαλείας, όπως πρέπει κα χωρίς υπερβολές.

Δυστυχώς ακόμη και σ΄ αυτό το θέμα η κυβέρνηση δεν φαίνεται να μπορεί να αντισταθεί στις δημοσκοπήσεις και στην προσέλκυση “κομματικής πελατείας” από τα “δεξιά της”.

Το άρθρο των New York Times συνοδεύεται από διάφορες καταγγελίες μεταναστών αλλά και από φψτογραφίες που δείχνουν το περιστατικό με το Λιμενικό που προαναφέραμε αλλά και τους Τούρκους αστυνομικούς να ρίχνουν δακρυγόνα στον Έβρο.

Όλο το άρθρο των New York Times ΕΔΩ

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.