ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
23 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Επίθεση Ερντογάν: ”Η Ελλάδα προσπαθεί να μας εμποδίσει να αγοράσουμε μαχητικά-Γιατί δημιουργούν νέες βάσεις οι ΗΠΑ στο Αιγαίο

1 min read

“Νομίζω ότι ο Μητσοτάκης δεν γνωρίζει ότι η κυριαρχία αυτών των νησιών δόθηκε με μη στρατιωτικό καθεστώς. Νομίζω ότι θα το μάθει”, είπε χαρακτηριστικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια συνέντευξης του στο κρατικό κανάλι TRT.

Αναλυτικά:

“Έλα, ας φάμε ένα γεύμα” πριν από περίπου 1-5 μήνες. Είχαμε δείπνο με τον Μητσοτάκη στο Αρχοντικό Vahdettin. Του είπα: «Ας μην φέρουμε από εδώ και πέρα ​​τρίτη χώρα ανάμεσά μας, ό,τι κάνουμε, ας στήσουμε μια απευθείας γραμμή, ας διαπραγματευτούμε». Πήγε από εκεί και έκανε παρόμοια πράγματα στο Νταβός. Είμαστε Τουρκία, δεν είμαστε φυλή.

Μετά σηκώθηκε και είπε: «Η Τουρκία έκανε αυτό και εκείνο».

Ακύρωσα τις συνεδριάσεις του Συμβουλίου Συνεργασίας Υψηλού Επιπέδου. Υπάρχουν 9 βάσεις των ΗΠΑ στην Ελλάδα. Όταν τα λες αυτά, το αρνούνται. Αμερικανικές βάσεις θα έχουν και στα νησιά. Λένε ότι είναι για να αμυνθούν ενάντια στη Ρωσία.

Τι δύναμη έχεις; Ακόμη και οι ΗΠΑ δεν μπορούν να το κάνουν αυτό. Η Ελλάδα προσπαθεί να μας εμποδίσει να αγοράσουμε αεροπλάνα. Λένε «μην τα δώσεις στην Τουρκία». Διατηρούμε όμως τη θέση μας με τη στάση μας.

Πήραν το μάθημα από εδώ. Αυτές οι δραστηριότητες που πραγματοποιεί η Ελλάδα είναι αντίθετες όχι μόνο στη Συμφωνία της Λωζάνης, αλλά και στη Συμφωνία του Παρισιού. Νομίζω ότι ο Μητσοτάκης δεν γνωρίζει ότι η κυριαρχία αυτών των νησιών δόθηκε παραμένοντας υπό καθεστώς μη στρατιωτικού. Νομίζω ότι θα το μάθει.”

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.