ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Επιτέλους! Η ελληνική δικαιοσύνη άσκησε ποινική δίωξη για τη δολοφονία του Κατσίφα

1 min read

Ένα χρόνο μετά το θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσίφα στο χωριό Βουλιαράτες από Αλβανούς αστυνομικούς, η ελληνική Δικαιοσύνη αποφάσισε να λάβει τα μέτρα της απέναντι στη γειτονική χώρα. Την ίδια ώρα οι Αλβανοί προσπαθούν να κουκουλώσουν το θέμα και δεν προχωρούν σε καμία διερεύνηση για την δολοφονία του Κατσίφα

«Θέλουμε να μάθουμε γιατί δολοφόνησαν το παιδί μου. Ο γιος μου, δεν σκότωσε, δεν βίασε, δεν έκανε κανένα κακό. Αγαπούσε την πατρίδα του, το έθνος, τη σημαία μας. Θέλω να βρεθούν οι ένοχοι, να καταδικαστούν, για να ηρεμήσει η ψυχούλα του». Δήλωσε η μητέρα του Κατσίφα, που μίλησε χθες στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Πρωινοί τύποι».

Ολη η οικογένεια του αδικοχαμένου αγωνιστή περιμένοουν την δικαίωσή του, κυρίως μετά την απόφαση του εισαγγελέα Πρωτοδικών, Κωνσταντίνου Σιμιτζόγλου, με την οποία ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ενάντια στους Αλβανούς αστυνομικούς που δολοφόνησαν τον Κατσίφα στις 28 Οκτωβρίου 2018.

Ο κ. Σιμιτζόγλου, άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία, κατά παντός υπευθύνου και ανέθεσε την υπόθεση σε τακτικό ανακριτή.

Ο τελευταίος θα κληθεί να ταυτοποιήσει τους δράστες και τις συνθήκες θανάτου του Κατσίφα στα πλαίσια της τεράστιας κωλυσιεργίας των αλβανικών αρχών από την πρώτη κιόλας ημέρα θανάτου του.

Να σημειωθεί πως τις πρώτες κινήσεις δικαίωσης της οικογένειας Κατσίφα, έκανε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Βαγγέλης Ιωαννίδης, ο οποίος διερεύνησε πρωτογενές υλικό και καταθέσεις για τη δολοφονία και κατόπιν ανέθεσε την υπόθεση στον κο Σιμιτζόγλου.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.