ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Επιταγές Σχέδιο για «πάγωμα» πληρωμής για 75 ημέρες Ποιες αφορά

1 min read

Πάγωμα” της εξόφλησης χιλιάδων επιταγών για 75 ημέρες επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις 6 Νοεμβρίου μέχρι και το τέλος του έτους όλα τα αξιόγραφα, όπως επιταγές, γραμμάτια και συναλλαγματικές, με ημερομηνία πληρωμής από 6/11/2020 έως και 31/12/2020, που έχουν εκδοθεί από επιχειρήσεις ή επαγγελματίες, παίρνουν παράταση 75 ημερών. Αυτό σημαίνει ότι οι ημερομηνίες λήξης κάθε επιταγής εντός του ανωτέρω χρονικού διαστήματος παρατείνονται κατά 75 ημέρες.

Το μέτρο αποσυνδέεται από τους πληττόμενους ΚΑΔ και σύμφωνα με την απόφαση της κυβέρνησης, αφορά σε επιχειρήσεις που έχουν μεγάλη πτώση τζίρου ή έκλεισαν με κρατική εντολή. Ειδικότερα το σχέδιο που επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο, σύμφωνα με την εφημερίδα “Καθημερινή”, προβλέπει την αναστολή πληρωμής επιταγών:

Αναλυτικά το σχέδιο που επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο για τις επιταγές αφορά μεταξύ άλλων:

1. Για όλες τις επιχειρήσεις που έκλεισαν με κρατική εντολή.

2. Τις επιχειρήσεις που εμφανίζουν πτώση τζίρου μεγαλύτερη από 50% το διάστημα Απριλίου- Σεπτεμβρίου σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019.

3. Τις επιχειρήσεις που πρέπει να καλύψουν επιταγές η αξία των οποίων υπερβαίνει το 20% του μέσου μηνιαίου τζίρου τους το 2019.

Το “πάγωμα” των 75 ημερών αναμένεται να προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις στην αγορά και προκειμένου να αντιμετωπισθούν μερικώς τα προβλήματα, το οικονομικό επιτελείο θα προχωρήσει στην αναστολή των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων των κομιστών των επιταγών

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.