ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

10 Μάι 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Επιστρέφουν οι δανειστές στην Αθήνα στις 21 Ιανουαρίου

1 min read

Στα μέσα Νοεμβρίου η Κομισιόν διαπίστωσε ότι από τις 16 μεταμνημονιακές δεσμεύσεις καμία δεν είχε εγκαίρως υλοποιηθεί.

Δόθηκε τότε πίστωση χρόνου μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2018 και το ραντεβού ανανεώθηκε για το τέλος Ιανουαρίου, όταν θα γίνει ο δεύτερος διαγνωστικός έλεγχος από τους δανειστές.

Στις 21 Ιανουαρίου οι δανειστές επιστρέφουν στην Αθήνα.

Οι πληροφορίες που επικαλούνται τα ΝΕΑ λένε ότι ουσιαστική πρόοδος δεν έχει σημειωθεί επί των εκκρεμοτήτων, αλλά οι Βρυξέλλες έχουν λάβει κυβερνητικές διαβεβαιώσεις πως ως το τέλος Ιανουαρίου οι φάκελοι θα έχουν κλείσει. Οι σημαντικότερες εκκρεμότητες αφορούν στον ρυθμό αποπληρωμής ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Δημοσίου και τις διαρκείς αναβολές στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων με χαρακτηριστικότερο ίσως παράδειγμα την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ.

Στο επίκεντρο αναμένεται να τεθούν και η αύξηση του κατώτατου μισθού το δεύτερο 15ήμερο Ιανουαρίου, το νέο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας και το καθεστώς ΦΠΑ στα πέντε νησιά του Αιγαίου, τα οποία σηκώνουν το βάρος των προσφυγικών ροών.

Ο επικεφαλής του κλιμακίου της Κομισιόν Ντέκλαν Κοστέλο προειδοποίησε πρόσφατα από τη Ν. Υόρκη την κυβέρνηση να είναι πολύ προσεκτική με την αύξηση του κατώτατου μισθού.

Ήδη όμως, διακινούνται σενάρια για αυξήσεις 10% ή κοντά στα 50 ευρώ, τυχόν επιβεβαίωση των οποίων είναι άγνωστο πώς θα γίνει δεκτή από τους δανειστές.

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Χρηματιστήριο: Άνοδος μετά από επταήμερο πτωτικό σερί
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,28/12, 11:55

 

 

Δημοσίευση στα Social Media