ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Επιστρέφει ο Σωτήρης Τσιόδρας με έκτακτη ενημέρωση για την πανδημία

1 min read

Ανακοινώσεις σχετικά με την αποτελεσματικότητα του Εμβολιαστικού Προγράμματος στην Ελλάδα θα κάνει σήμερα, στις 13:00, ο Καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων Σωτήρης Τσιόδρας. 

Οι ανακοινώσεις θα γίνουν στο Υπουργείο Υγείας και θα μεταδοθούν live από την ΕΡΤ.

Την ίδια ώρα ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης δηλώνει ότι κανείς ασθενής με COVID δεν θα μείνει αβοήθητος και προαναγγέλλει ότι εξετάζεται ακόμα και το ενδεχόμενο «να μπουν για πρώτη φορά στη μάχη της πανδημίας και ιδιωτικά νοσοκομεία εάν χρειαστεί, με νοσηλεία covid περιστατικών».

Ο κ. Πλεύρης έκανε λόγο για νέο κύμα της πανδημίας μέσα στο χειμώνα, αλλά και για τη νέα καμπάνια ευαισθητοποίησης για τον εμβολιασμό, η οποία «θα έχει θετικά στοιχεία για τη ζωή που ξανά κερδίζουμε» αλλά και τη σκληρή πραγματικότητα κάποιου που μπαίνει στη ΜΕΘ.

Για τους εμβολιασμένους δεν θα υπάρξουν περιοριστικά μέτρα ή τουλάχιστον δεν θα έχουν τον χαρακτήρα των μέτρων που ζήσαμε ως τώρα. Όπως έχετε δει, ακόμη δεν έχουμε αποφασίσει να βγει η μάσκα από όλους τους χώρους, όπως γήπεδα, θέατρα, κινηματογράφους.

Περιμένουμε ότι θα υπάρξει νέο κύμα. Δεν είπε κανείς ότι ο κορωνοϊός έχει τελειώσει. Περιμένουμε ότι με τον χειμώνα θα υπάρξει αύξηση των κρουσμάτων. Η επιθυμία μας είναι ξεκάθαρη ότι δεν κλείνουμε την κοινωνία, από εκεί και πέρα είμαστε σε συνεννόηση με τους επιστήμονες, ακούμε την επιστημονική θέση, όλες οι αποφάσεις που έχουμε πάρει έχουν εκτιμήσει την επιστημονική θέση αλλά βεβαίως εγώ δεν είμαι υπουργός που θα κρυφτώ πίσω από τους επιστήμονες. Οι αποφάσεις στο τέλος της ημέρας έχουν την υπογραφή του υπουργού και της κυβέρνησης. Οι επιστήμονες εισηγούνται.  Αν φθάσουμε σε ένα σημείο να μας εισηγηθούν διαφορετικά πράγματα από τη φιλοσοφία που ακολουθούμε προφανώς τότε θα τα συζητήσουμε. Αν υπάρξει αντίθετη προσέγγιση, με βάση τα τότε δεδομένα θα επανεξετάσουμε» είπε ο Θάνος Πλεύρης.

Μας ανησυχούν οι ανεμβολίαστοι άνω των 60 ετών. Παρότι είναι δύσκολο να τους πείσουμε πλέον, δεν θεωρούμε ότι είναι χαμένη υπόθεση. Βλέπετε ότι υπάρχουν κινητές μονάδες σε όλη τη χώρα και ετοιμάζουμε νέα καμπάνια για τον εμβολιασμό, η οποία θα προσπαθεί να πείσει κι όχι να διχάσει. Όταν λέμε ότι 9 στους 10 στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι δεν το λέμε για να τρομάξουμε, το λέμε για να ενημερώσουμε. Η καμπάνια θα βγει τις επόμενες ημέρες και θα δίνει έμφαση και στα θετικά στοιχεία, πως θα ξανακερδίσουμε τη ζωή μας. Είδατε ότι μόνο την τελευταία εβδομάδα έχουμε θρηνήσει τρεις νέους ανθρώπους. Πρέπει να καταλάβουμε ότι όλοι είμαστε ευάλωτοι.

Σας μιλάω και σαν άνθρωπος που έχει ζήσει την εμπειρία της ΜΕΘ και της διασωλήνωσης. Κάποιος που δεν το έχει ζήσει μπορεί να το φαντάζεται ως κάτι μακρινό. Τη στιγμή που ξαφνικά σου λένε ότι διασωληνώνεσαι, ενώ πριν μια δυο ώρες αισθανόσουν ότι είσαι μια χαρά, δεν αξίζει σε κανέναν να τη ζήσει».  

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.