Κυ. Σεπ 27th, 2020

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Επισπεύδονται οι διαδικασίες για το γκρέμισμα αυθαίρετων κατοικιών

1 min read

Συνεχίζεται με γρήγορους ρυθμούς ο έλεγχος των κτιρίων τα οποία έχουν χαρακτηριστεί από τις διμελείς επιτροπές, που πραγματοποίησαν τις πρώτες αυτοψίες, ως «κόκκινα», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, όπου προστίθεται ότι τα κλιμάκια των τριμελών επιτροπών της Γενικής Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (Γ.Δ.Α.Ε.Φ.Κ.), κατόπιν αυτοψίας αποφαίνονται εάν τα κτίρια αυτά μπορούν να επισκευαστούν ή πρέπει να κατεδαφιστούν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση για τα κτίρια για τα οποία εκδίδεται Πρωτόκολλο Αυτοψίας Επικίνδυνα Ετοιμόρροπου Κτιρίου (Π.Α.Ε.Ε.Κ.), «ενημερώνονται τηλεφωνικά οι ιδιοκτήτες, για τη δυνατότητα κατεδάφισης από το Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών των πληγέντων κτιρίων, αδαπάνως για τους πολίτες. Ήδη από τη Δευτέρα 13.08.2018 ενημερώνονται οι ιδιοκτήτες των κτιρίων για τα οποία έχουν εκδοθεί τα ΠΑΕΕΚ και τους αποστέλλονται με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο τόσο τα κείμενα των απαιτούμενων Υπεύθυνων Δηλώσεων (Υ.Δ.) που πρέπει να υποβληθούν, με βεβαιωμένο το γνήσιο της υπογραφής, όσο και φωτοτυπία του εκδοθέντος ΠΑΕΕΚ».

Σημειώνεται ότι οι υπεύθυνες δηλώσεις υποβάλλονται στα γραφεία της Δ.Α.Ε.Φ.Κ.-Κ.Ε., επί της οδού Κόνιαρη 43- 3ος όροφος-, 11471, Αθήνα (πλησίον Αρείου Πάγου) ή κατόπιν συνεννόησης στα γραφεία Συντονισμού των Μηχανικών της Γ.Δ.Α.Ε.Φ.Κ. του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών σε Ραφήνα, Μαραθώνα και Κινέτα.

Τέλος, το υπουργείο ενημερώνει τους πολίτες των πληγεισών περιοχών πως ήδη έχει προχωρήσει στην εξεύρεση πιστοποιημένων συνεργείων εντοπισμού και απομάκρυνσης αμιάντου και μέσα στην επόμενη εβδομάδα ξεκινούν και οι αντίστοιχοι έλεγχοι και οι απομακρύνσεις επικίνδυνων υλικών.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.